default-image

Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση στο Κάβο Σίδερο

Κρήτη
Σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση στο Κάβο Σίδερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρά η επένδυση για τη δημιουργία πολυτελούς τουριστικού κέντρου στην έκταση 25.000 που ανήκε στη Μονη Τοπλού στο Κάβο Σίδερο.

Η επένδυση της "Ίτανος Γαία" πήρε την έγκριση και από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης για την Αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας - μαζί με μια ανάλογη της Koilada Hills για την Πελοπόννησο - και πλέον θεωρείται ότι αυτές οι δύο επενδύσεις θα είναι οι πρώτες που θα υλοποιηθούν με το θεσμό Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης.

«Με τον Επενδυτικό Νόμο 4146 που ψηφίσαμε πέρυσι στη Βουλή κάναμε μια μεγάλη θεσμική αλλαγή, δημιουργώντας την Κεντρική Αδειοδοτική Αρχή η οποία εκδίδει τις άδειες δόμησης, εγκατάστασης και λειτουργίας για μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλαμε καθοριστικά στην άρση των εμποδίων και των αντικινήτρων για τους επενδυτές συγκεντρώνοντας σ' ένα σημείο την αδειοδοτική διαδικασία. Λειτουργώντας από κοινού, με το νέο ενιαίο φορέα εξωστρέφειας "ENTERPRISE GREECE", ο οποίος είναι αρμόδιος για την προσέλκυση επενδύσεων και την ένταξη στην διαδικασία Fast Track, αποτελούν ένα ολοκληρωμένο σύστημα και μια επανάσταση σκέψης για την Δημόσια Διοίκηση», δήλωσε μετά το πέρας της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

H επένδυση "Ίτανος Γαία" αφορά την τουριστική ανάπτυξη περιοχής 25.000 στρεμμάτων στη θέση "Χερσόνησος Σίδερο" του νομού Λασιθίου. Η ανάπτυξη περιλαμβάνει τη δημιουργία πέντε ξενοδοχείων συνολικής δυναμικότητας 1.936 κλινών, ενός γηπέδου γκολφ 18 οπών καθώς και βοηθητικών υποδομών. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 267,7 εκ. ευρώ. Φορέας της επένδυσης είναι η βρετανική εταιρεία "Loyalward Ltd.", θυγατρική του Ομίλου Minoan Group Plc ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά AIM του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Από την επένδυση αναμένεται να δημιουργηθούν 1.200 άμεσες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλλει και στην παράταση της τουριστικής περιόδου της περιοχής καθώς το τουριστικό θέρετρο θα λειτουργεί σε 12μηνη βάση.

Το Kilada Hills από την άλλη θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας σε έκταση 2,000 στρεμμάτων. Η επένδυση αποτελείται από ξενοδοχείο, παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News