default-image

Συνάντηση για θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης

Κρήτη
Συνάντηση για θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα θέματα της Εκκλησίας της Κρήτης απασχόλησαν τον υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τον υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο σε συνάντηση που πραγματοποίησαν σήμερα.

Ο κ. Κεγκέρογλου αφού ευχαρίστησε τον κ. Λοβέρδο για την εποικοδομητική συνεργασία που είχε με την Εκκλησία της Κρήτης του έθεσε τα ζητήματα που χρήζουν νομοθετική ρύθμιση:

• Να αναγνωριστεί η Εκκλησία της Κρήτης ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου ώστε να αποκατασταθεί ένα θεσμικό έλλειμμα και να διευκολυνθεί η σχέση της με τις κρατικές υπηρεσίες.

• Να καταργηθεί η δυνατότητα παρέμβασης του υπουργού Παιδείας στη διαδικασία για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Κρήτης και η αρμοδιότητα αυτή ως προς την κατάρτιση του Τριπρόσωπου να περάσει αποκλειστικά στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

• Να ισχύσουν και στην Εκκλησία της Κρήτης οι διατάξεις για τη λειτουργία των ενοριακών Ναών όπως ισχύουν για την Εκκλησία της Ελλάδας.

• Να εκσυγχρονιστεί το πλαίσιο έκδοσης του επίσημου Δελτίου της Εκκλησίας της Κρήτης "Απόστολος Τίτος" ώστε να καταστεί λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες ανάγκες της Εκκλησίας της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News