default-image

Ευρ. Κουκιαδάκης: "Προς ολοκλήρωση η Δυτική Περιμετρική"

Κρήτη
Ευρ. Κουκιαδάκης: "Προς ολοκλήρωση η Δυτική Περιμετρική"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από πολυετή μαραθώνια περιπέτεια, από σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση του σημαντικού οδικού έργου της Δυτικής Περιμετρικής Ηρακλείου στο Παγκρήτιο Στάδιο. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης επισκέφτηκε σήμερα το σημείο του έργου, όπου υπήρχε πρόβλημα, μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Κρήτης Γιώργο Παπαδάκη.

Με ικανοποίηση για τη συνέχιση του οδικού έργου που βοηθά την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση δυτικά της πόλης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε: «Μετά τη 10χρονη μαραθώνια περιπέτεια το συγκεκριμένο έργο βρίσκει επιτέλους τη λύση του και προχωράει στην ολοκλήρωσή του. Έληξαν οι δικαστικές διαδικασίες τουλάχιστον σε αυτό το στάδιο, και πιστεύουμε ότι σε λίγες ημέρες οι κάτοικοι της Αμμουδάρας, όλοι οι πολίτες, θα απολαμβάνουν ένα θαυμάσιο οδικό έργο».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο που αποσυμφορεί οδικά όλη τη δυτική πόλη του Ηρακλείου, ενώ εκτιμάμε ότι θα βοηθήσει και τουριστικά την περιοχή.

Σήμερα, συγκεκριμένα, η ανάδοχος εταιρεία του έργου προχώρησε στην καθαίρεση τμημάτων τοίχων και στην κοπή δένδρων εντός της απαλλοτριωμένης ζώνης ακινήτου, που εμπόδιζε την συνέχισή του. Με την περάτωση του έργου θα συνδέεται η παραλιακή λεωφόρος στο ύψος του Παγκρήτιου Σταδίου με την κεντρική λεωφόρο (Α. Παπανδρέου) της Αμμουδάρας.

Το έργο έχει κατασκευαστεί στο σύνολό του (μήκος 1.700 μ.) πλην του τμήματος του εν λόγω ακινήτου καθώς υπήρχε δικαστική διαμάχη από την εποχή της κήρυξης της απαλλοτρίωσης το 2003.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News