Ειδήσεις

25 ασθενοφόρα το 2015... αν όλα πάνε καλά

Οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Κρήτη είναι μεγάλες, τόσο σε σύγχρονα οχήματα, όσο και σε προσωπικό.

Τουλάχιστον στο θέμα των οχημάτων, αν... όλα πάνε καλά, η Κρήτη θα αποκτήσει έναν σύγχρονο "στόλο" ασθενοφόρων.

«Τον Ιούνιο του 2015 θα συμπληρωθεί με 25 ασθενοφόρα ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κρήτη εφόσον δεν υπάρξουν νέα εμπόδια και καθυστερήσεις», δήλωσε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη σε Λότζια, Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Περιφέρεια Κρήτης.

Σε ό,τι αφορά στις ελλείψεις σε προσωπικό, ο κ. Παπαγιαννίδης τόνισε ότι το πρόβλημα είναι έντονο στην περιοχή του Λασιθίου και ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Ερωτηθείς για τα σχέδια του ΕΚΑΒ στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου, με αφορμή και την έντονη ανησυχία των δημοτών, ο κ. Παπαγιαννίδης απάντησε ότι στόχος του ΕΚΑΒ είναι η δημιουργία τομέα μεταξύ Αρκαλοχωρίου και Καστελίου, κάτι ωστόσο που θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εξασφάλιση του αναγκαίου προσωπικού.

Στη συνάντησή του με το δήμαρχο Ηρακλείου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ έθεσε το ζήτημα της εξεύρεσης δημοτικού χώρου για τις ανάγκες συντήρησης των ασθενοφόρων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, καθώς το ΕΚΑΒ καταβάλλει μηνιαίως ενοίκιο ύψους 900 ευρώ. Ο Δήμος θα συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί την κοινωνική αποστολή του, δήλωσε ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Γρηγόρη Ροκαδάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα βοηθήσει προς τη κατεύθυνση ανάπτυξης του ΕΚΑΒ στην Κρήτη. Τελευταίος σταθμός της επίσκεψης του κ. Παπαγιαννίδη, η Περιφέρεια Κρήτης.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια