Ειδήσεις

"Κανένας δημότης ανενημέρωτος για το εγγυημένο εισόδημα"

Μέχρι και ο τελευταίος δημότης στο Μαλεβίζι θα πρέπει να ενημερωθεί για τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος που αφορά στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αυτό ήταν το κύριο σημείο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μαλεβιζίου παρουσία των υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και δημοτικών συμβούλων, με θέμα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπου έγινε ενημέρωση για το πρόγραμμα και ζητήθηκε η συνδρομή όλων των προέδρων, έτσι ώστε κανένας δημότης να μη μείνει ανενημέρωτος.

Συνολικά υπολογίζεται ότι 1.500 περίπου άτομα θα είναι οι δικαιούχοι από το δήμο, ενώ τις επόμενες ημέρες τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου θα μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να εκπαιδευτούν στο ειδικό σύστημα επεξεργασίας των στοιχείων των δικαιούχων.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του ζήτησε απ' όλους τους εμπλεκομένους να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για την επιτυχία του προγράμματος, ευχαρίστησε για μια ακόμα φορά τον υφυπουργό κ. Β. Κεγκέρογλου για την άψογη συνεργασία και τόνισε: «Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο, έτσι ώστε να ενημερώσουμε όλους τους δημότες μας, αλλά και να είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.

Η επιλογή του Δήμου μας ως του μοναδικού από την Κρήτη που συμμετέχει στην πιλοτική φάση εφαρμογής του προγράμματος μάς γεμίζει ευθύνη. Είμαι βέβαιος ότι, με τις προσπάθειες των προέδρων των οικισμών, των στελεχών της κοινωνικής μας υπηρεσίας, της εντεταλμένης συμβούλου κοινωνικών υπηρεσιών και κοινωνικών δομών Εύης Αποστολάκη, θα ανταποκριθούμε με επιτυχία και θα συμβάλουμε στην τελειοποίησή του, έτσι ώστε να γενικευτεί αυτή η παρέμβαση σε πανελλήνια κλίμακα.

Ελπίζω ταυτόχρονα και εύχομαι, σύντομα όλες αυτές οι παρεμβάσεις να είναι αχρείαστες. Μέχρι τότε όμως, όπως κατ' επανάληψη έχω δηλώσει, θα βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε δημότη μας που θα έχει ανάγκη».

Σχόλια