default-image

Συζητούν για τη διαχείριση του νερού άρδευσης και ύδρευσης

Κρήτη
Συζητούν για τη διαχείριση του νερού άρδευσης και ύδρευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το σημαντικό θέμα της σωστής διαχείρισης των υδάτινων πόρων στο δήμο Φαιστού συζητήθηκε κατά τη διάρκεια σχετικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Τη συνάντηση προκάλεσε ο δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης και παρόντες ήταν μεταξύ των άλλων οι πρόεδροι των ΤΟΕΒ του Δήμου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα να δοθεί εξ ολοκλήρου η διαχείριση της άρδευσης του δήμου στους κατά τόπους ΤΟΕΒ (Τυμπάκι - Μοίρες - Ζαρός - Πόμπια).

Οι πρόεδροι αποδέχτηκαν την πρόταση με τους παρακάτω όρους, τους οποίους με τη σειρά τους ο δήμαρχος Φαιστού, οι αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αποδέχτηκαν επίσης:

1) Να γίνει καταγραφή των γεωτρήσεων, δεξαμενών και υδρομέτρων.

2) Να παρθεί απόφαση από το Δ.Σ. του Δήμου για αίτηση έγκρισης από την Περιφέρεια Κρήτης.

3) Να διαρκέσει η παραχώρηση πάνω από 20 χρόνια για να έχουν την δυνατότητα οι ΤΟΕΒ να παράγουν έργο (αντικατάσταση υδρομέτρων, οδικά δίκτυα, συντήρηση δεξαμενών κ.τ.λ.).

4) Να υλοποιηθούν τα παραπάνω έως το τέλος του 2014.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της ένωσης του Πλατύ Ποταμού με το φράγμα Φανερωμένης - που εξακολουθεί να είναι σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και μετά τις έντονες βροχοπτώσεις της προηγούμενης εβδομάδας - με τις μελέτες να έχουν ολοκληρωθεί. Το επόμενο βήμα είναι να ανοίξουν τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Το έργο θα έχει χρονοδιάγραμμα 5 χρόνων.

Ύβα Κουμαντάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News