Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο το "Queen Elizabeth"-14 αφίξεις μέσα στο μήνα

Κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου ένα ακόμη εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, που αν μη τι άλλο δείχνει πόσο σημαντικός προορισμός είναι για τους επιβάτες κρουαζιέρας η πόλη. Πρόκειται για το "Queen Elizabeth, που έφτασε στις 8 το πρωί από νησί της Κροατίας και αναμένεται να αποπλεύσει το απόγευμα με προορισμό τη Ρόδο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, σήμερα Τρίτη 4-11-2014 κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου, από τις 8 το πρωί, το στολίδι της εταιρείας "Cunard Lines", το κρουαζιερόπλοιο "Queen Elizabeth", προερχόμενο από το νησί Korcula της Κροατίας με προορισμό τη Ρόδο. Το πλοίο μεταφέρει 2.004 επιβάτες και 1.000 μέλη πληρώματος και αναμένεται να αποπλεύσει στις 17:00.

Οι αφίξεις μεγάλων κρουαζιερόπλοιων συνεχίζονται στο Ηράκλειο και όπως επισημαίνεται από τον ΟΛΗ αυτό αποδεικνύει αφενός τη σημασία της πόλης ως σημαντικού προορισμού κρουαζιέρας, αλλά και επιβεβαιώνει από την άλλη την επιτυχία των προσπαθειών του Οργανισμού.

Έτσι, και αύριο Τετάρτη 5/11 θα έχουμε ακόμη μία άφιξη, καθώς στο ηρακλειώτικο λιμάνι αναμένεται να καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο "AIDA AURA" της εταιρείας "Aida Cruises", το οποίο θα παραμείνει στην πόλη συνολικά εννέα ώρες, μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Την Πέμπτη 6/11 αναμένεται το κρουαζιερόπλοιο "AIDA SOL" της ίδιας εταιρείας, από τις 8 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα, ενώ η εβδομάδα θα κλείσει με ακόμη μία άφιξη, αυτή του κρουαζιερόπλοιου "MSC FANTASIA" της εταιρείας "Mediterranean Shipping Company", που θα βρίσκεται στην πόλη την Παρασκευή 7/11 από τις 8 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, συνολικά την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα επισκεφτούν το Ηράκλειο 10.000 τουρίστες κρουαζιέρας, ενώ για ολόκληρο το μήνα αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι 14 κρουαζιερόπλοια με 42.000 επισκέπτες.

«Είναι προφανές ότι το ευνοϊκό κλίμα της Κρήτης, ο ιστορικός, πολιτιστικός και φυσικός της πλούτος την καθιστά ένα ιδιαίτερο και μοναδικό προορισμό κρουαζιέρας στο τέλος της φθινοπωρινής περιόδου. Η κρουαζιέρα είναι ο πρώτος τομέας του τουριστικού κλάδου που έχει κάνει πραγματικότητα, εδώ και αρκετά χρόνια, το 12μηνο τουρισμό», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η διοίκηση του ΟΛΗ θα συνεχίσει την προσπάθειά της, σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς, για την επαύξηση του οφέλους της κρουαζιέρας στην τοπική οικονομία και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νομού μας, όλες τις εποχές του χρόνου», καταλήγουν οι υπεύθυνοι του Οργανισμού.

Σχόλια