default-image

Έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς

Κρήτη
Έργα βελτίωσης της πρόσβασης στον Ι.Ν. Παναγίας Καβαλαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την επιλογή προσωρινού αναδόχου, ολοκληρώθηκε η δημοπρασία οδοστρωσίας και τσιμεντόστρωσης του δρόμου που οδηγεί από τις Κορφές προς τον Ι.Ν. της Παναγίας Καβαλαράς, μήκους 3 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη εκκλησία είναι το εναπομένον καθολικό του ομώνυμου μοναστηριού, το οποίο σύμφωνα με αρχειακές πηγές προϋπήρχε του 1466, καταστράφηκε το 1678, ανασυστάθηκε και είναι σήμερα ανακηρυγμένο ως προστατευόμενο και διατηρητέο μνημείο.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, «ένα ακόμα έργο ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του Μαλεβιζίου ετοιμάζεται να ξεκινήσει. Η συγκεκριμένη, πανέμορφη εκκλησία της Παναγίας της Καβαλαράς αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες του δήμου μας και ο σημερινός χωματόδρομος που αποτελούσε τη μόνη πρόσβαση λειτουργούσε ανασταλτικά. Με το έργο αυτό, αλλά και τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που προγραμματίζουμε στο χώρο της εκκλησίας και έχουμε καταθέσει προς έγκριση στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε το μνημείο, να το κάνουμε εύκολα επισκέψιμο και να το προστατέψουμε από τη φθορά του χρόνου. Τηρούμε έτσι τις δεσμεύσεις μας για προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, τονώνουμε το περιηγητικό ρεύμα προς την ενδοχώρα του δήμου μας και ταυτόχρονα αξιοποιούμε με τον ιδανικότερο τρόπο τους πόρους του Δήμου μας, αφού με ίδια έσοδα χρηματοδοτούμε το 50% του έργου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη για την καθοριστική υποστήριξή του και σε αυτό το έργο του Δήμου μας, καθώς και τα στελέχη της τεχνικής μας Υπηρεσίας για το άριστο αποτέλεσμα που κατάφεραν».

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 50 % από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά 50% από ίδιους πόρους του Δήμου Μαλεβιζίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News