default-image

Τα υδροπλάνα θα πετάνε στη Σητεία

Κρήτη
Τα υδροπλάνα θα πετάνε στη Σητεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προχωρημένες είναι οι διαδικασίες για τη δημιουργία του πρώτου υδατοδρομίου στην Κρήτη, το οποίο θα γίνει στη Σητεία!

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Hellenic Seaplanes, η διαδικασία παραχώρησης του χώρου για το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της Σητείας ολοκληρώθηκε, ενώ ανάδοχος επενδυτής ορίστηκε η εταιρεία "Υδατοδρόμιο Σητείας ΙΚΕ", θυγατρική εταιρεία της "Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε./ Hellenic Seaplanes S.A.".

Ο αντιπρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Μιχάλης Ασσαριώτης, συναντήθηκε με φορείς της Σητείας και συζήτησε την προοπτική συνεργειών στη λειτουργία του υδατοδρομίου. Ο ίδιος δήλωσε ότι «πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του υδατοδρομίου και ότι η Σητεία θα είναι το πρώτο υδατοδρόμιο που θα λειτουργήσει στην Κρήτη».

«Με δεδομένο ότι σήμερα πάνω από 30 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης, αν όλες οι διαδικασίες υλοποιηθούν εντός των σχετικών χρονοδιαγραμμάτων, εκτιμάται πως από το 2015 οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα», ανέφερε ο κ. Ασσαριώτης.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η ανάπτυξη ενός πανελλαδικού δικτύου υδατοδρομίων μπορεί να δώσει ώθηση στα τουριστικά επαγγέλματα, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να στηρίξει την εξυπηρέτηση ασθενών με αεροδιακομιδές, τόσο για τους Έλληνες όσο και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους, αναφέρει: «Η πορεία της συγκεκριμένης επενδυτικής δραστηριότητας της εταιρείας μας προχωράει με σταθερά βήματα και δεν έχει άλλη κατεύθυνση από την ολοκλήρωση του δικτύου. Πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας και αναμένουμε από τις Περιφέρειες και τις δημοτικές Αρχές να συμβάλουν ουσιαστικά και να βοηθήσουν στην παράκαμψη των καθυστερήσεων, έτσι ώστε να έχουμε σύντομα ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News