Ειδήσεις

Τσουχτερό πρόστιμο σε παράνομο εκτροφέα σκυλιών

Βαρύ πρόστιμο, ύψους 74.000 ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει ο ιδιοκτήτης παράνομου εκτροφείου ζώων στα Χανιά, ενώ εκκρεμεί και η δίκη του για ποινικές ευθύνες.

Το τσουχτερό διοικητικό πρόστιμο ύψους 74.000 ευρώ βεβαιώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Βάμου Χανίων στον παράνομο εκτροφέα ζώων, που στην περιοχή του Αποκορώνα είχε στήσει την επιχείρησή του εκμεταλλευόμενος επί χρόνια δεκάδες σκυλιά.

Ο ιδιοκτήτης του παράνομου εκτροφείου συνελήφθη στις 25 Σεπτεμβρίου 2014 και υπό την κατοχή εντοπίστηκαν 27 σκυλιά, τα οποία ζούσαν αλυσοδεμένα - αρκετά άρρωστα - κάτω από απαράδεκτες συνθήκες κάποια στο χωράφι, που είχε καταπατήσει, και αλλά και πέριξ της οικίας του.

Οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, πήρε αναβολή, αλλά θα καθίσει και πάλι στο σκαμνί το Φεβρουάριο. Τα διοικητικά πρόστιμα που του επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014, αφορούν τις εξής παραβάσεις: εκτροφή, αναπαραγωγή, πώληση ζώων συντροφιάς για εμπορικούς σκοπούς χωρίς άδεια διαμονής ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή-αναπαραγωγή, πώληση σε ακατάλληλους χώρους μη τηρώντας τους κανόνες ευζωίας και την παροχή κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης, παράλειψη ενημερωμένων βιβλιαρίων υγείας ζώων συντροφιάς που προορίζονται για εκτροφή, αναπαραγωγή και πώληση, μη σήμανση των ζώων και κακοποίηση.

Σχόλια