default-image

Δικάζεται λαθροθήρας που πυροβόλησε αστυνομικούς

Κρήτη
Δικάζεται λαθροθήρας που πυροβόλησε αστυνομικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πανικοβλήθηκα και για να μη με συλλάβουν, και πυροβόλησα στο έδαφος».

Αυτό δήλωσε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο λαθροθήρας που τον περασμένο Νοέμβριο στην περιοχή του Φουρνοφάραγγου φέρεται να άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά τότε, ο 34χρονος φέρεται να πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών μέσα στο σκοτάδι, προκειμένου να ξεφύγει, ενώ εκείνοι που επέβαιναν σε αστυνομικό όχημα να έκαναν ελιγμούς για να αποφύγουν τα πυρά.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου μαζί του κάθεται ένας ακόμη άνδρας που επίσης κατηγορείται για λαθροθηρία, ενώ ο 34χρονος κατηγορείται γα απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως πυροβόλησε με καραμπίνα στο έδαφος μια φορά αλλά δεν ήθελε να κάνει κακό στους αστυνομικούς καθώς ήταν σε μεγάλη απόσταση από εκείνον.

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, «εκείνες τις μέρες αδέσποτα σκυλιά μάς έπνιγαν τα ζώα. Πήρα το όπλο μου για να τα φοβερίσω. Στο δρόμο έπεσα πάνω στους λαγούς και τους σκότωσα.

Οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο. Φοβήθηκα ότι θα με πιάνανε και στον πανικό πάνω είπα να πυροβολήσω στο έδαφος για να γλιτώσω τη σύλληψη και να φύγω. Μετά ήρθαν κι άλλοι αστυνομικοί, πέταξα το όπλο και παραδόθηκα. Ζητώ συγνώμη από τους αστυνομικούς και την οικογένειά μου».

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή αλλά μεταβολή κατηγορίας για τον 34χρονο από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε απόπειρα σωματικής βλάβης. Ακόμη πρότεινε την ενοχή του κατηγορούμενου για λαθροθηρία, οπλοχρησία και αντίσταση από άτομο που οπλοφορεί, καθώς και φθορά περιπολικού.

Για το δεύτερο κατηγορούμενο, προτάθηκε ενοχή για λαθροθηρία και άρνηση έρευνας από αστυνομικούς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News