default-image

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της μαρίνας Μαλίων

Κρήτη
Ανοίγει ξανά ο φάκελος της μαρίνας Μαλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση για την αποπεράτωση και αξιοποίηση της μαρίνας Μαλίων πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, του δημάρχου Χερσονήσου κ. Γιάννη Μαστοράκη και του αντιδημάρχου Οικονομικών Δ. Χερσονήσου κ. Μανώλη Πλευράκη με σκοπό το σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων μετά τις συναντήσεις της περασμένης εβδομάδας στο υπουργείου Τουρισμού.

Σε συνέχεια της συνάντησης με τον γενικό γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων κ. Γιάννη Πυργιώτη και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο, προγραμματίστηκε εκ νέου συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στο υπουργείο Τουρισμού με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου κ. Ν. Σταυρουλάκη, στελέχη του Δήμου Χερσονήσου με αντίστοιχα στελέχη του υπουργείου Τουρισμού για την αναζήτηση διαδικασίας «μεταβίβασης» της ημιτελούς για πολλά χρόνια μαρίνας Μαλίων στο Λιμενικό Ταμείο Χερσονήσου, την αποπεράτωση και αξιοποίησή της.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Μαστοράκης: «Είναι ένα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη ποιοτικότερου τουρισμού που αναζητά η τοπική αγορά και έχει ανάγκη ο τόπος μας και που εμείς ως Δημοτική Αρχή οφείλουμε να το αναζητήσουμε και να πετύχουμε. Είναι μια υποδομή που παραμένει ημιτελής για παραπάνω από 15 χρόνια και πρόθεσή μας είναι να προχωρήσει άμεσα η αποπεράτωση και αξιοποίησή της».

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι «είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να συμβάλει στην ολοκλήρωση ενός έργου που θα αναδείξει την περιοχή και θα επαναπροσδιορίσει τον τουριστικό χάρτη των Μαλίων. Για το λόγο αυτό προγραμματίζουμε τις επόμενες κινήσεις μας, σε στενή συνεργασία με τη δημοτική Αρχή, αλλά και την πολιτική ηγεσία και τα εμπλεκόμενα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News