default-image

Μίτσελ: «Να επαναλάβουμε τη νίκη του «Καραϊσκάκης»»

Ποδόσφαιρο
Μίτσελ: «Να επαναλάβουμε τη νίκη του «Καραϊσκάκης»»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στην αυριανή (04/11) αναμέτρηση κόντρα στη Γιουβέντους εξέφρασε ο Μίτσελ.

Ο προπονητής των Πειραιωτών αναγνώρισε, βέβαια, το μέγεθος του αντιπάλου, παραδέχτηκε τη διαφορά της εικόνας της ομάδας μεταξύ των εντός και εκτός των «τειχών» αναμετρήσεις (σύγκριση Ελλάδας - Ευρώπης), ενώ δεν αποκάλυψε τα σχέδιά του για την 11αδα, όταν ρωτήθηκε για το εάν ο Φουστέρ, που ήταν δίπλα του στην αίθουσα Τύπου, θ' αγωνιστεί.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου:

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και ο κόουτς θα πει ότι το έχει ξεχάσει. Ως ποδοσφαιριστής εδώ είχε χάσει με τη Ρεάλ 2-0 και είχε αποκλειστεί. Μήπως το βλέπει τώρα ως ευκαιρία να πάρει ρεβάνς για εκείνη την ήττα; Σε άλλο γήπεδο βέβαια και ως προπονητής του Ολυμπιακού πλέον;

«Δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο. Επίσης ήταν διαφορετικό γήπεδο. Στο ίδιο μέρος, αλλά με άλλο όνομα και άλλο γήπεδο. Ποτέ δεν θέλω να μιλάω για το ποδοσφαιρικό μου παρελθόν, αλλά μου το θυμίζετε. Ειδικά τα άσχημα πράγματα. Πάντα κάποιος έρχεται με την ελπίδα ότι τα πάντα θα είναι διαφορετικά».

Στο προηγούμενο ματς με την Γιουβέντους ο Ρομπέρτο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Είναι δύσκολο ωστόσο για έναν τερματοφύλακα να κάνει τόσες συνεχόμενες καλές εμφανίσεις. Τι θεωρείτε ότι πρέπει να αλλάξετε για να μην δεχθείτε την πίεση των τριάντα τελευταίων λεπτών όπως στον αγώνα του Καραϊσκάκη;

«Είναι αλήθεια πως αν κάποιος δει τα 20-25 τελευταία λεπτά, θα δει έναν ήρωα τον Ρομπέρτο. Στα πρώτα 70 λεπτά, όμως, ανταποκρίθηκε καλά όλη η ομάδα και δεν επέτρεψε στην Γιουβέντους να ασκήσει πίεση. Αυτός είναι ο δρόμος που θέλουμε να ακολουθήσουμε αύριο. Αν γυρίσουμε να θυμηθούμε το ματς του Πειραιά, πιστεύαμε ότι αξίζαμε τη νίκη, απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Το γεγονός ότι κερδίσαμε, μας δίνει θάρρος να το παλέψουμε και να το επαναλάβουμε. Δεν θα τολμούσα πάντως ποτέ να παίξουμε χωρίς τερματοφύλακα. Να δούμε αν θα το επαναλάβει».

Πριν από δύο εβδομάδες δίπλα σας ήταν ο Τσόρι και μας είχατε επιβεβαιώσει ότι θα είναι στο αρχικό σχήμα. Σήμερα ήταν ο Φουστέρ. Θα ξεκινήσει αύριο;

«Ποτέ δεν μπορείτε να με κάνετε να σας πω την εντεκάδα. Πολλές φορές μου βγάζετε ένα-δύο ονόματα. Μέχρι να το μάθουν οι ποδοσφαιριστές δεν θα σας το πω. Εσύ θα ξέρεις…»

Μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης είπατε ότι ξεμείνατε από ιδέες. Τώρα θα δούμε κάποια νέα ιδέα, ή μήπως θυμηθείτε κάποια… παλιότερη για τον αγώνα με την Γιουβέντους;

«Απάντησα για εκείνο το παιχνίδι. Ψάξαμε πάρα πολύ με πολλούς τρόπους να βάλουμε κάποιο γκολ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Σε εκείνο το ματς αναφερόμουν ότι ξεμείναμε από ιδέες. Μια από τις υποχρεώσεις ενός προπονητή είναι να ψάχνει να βρίσκει λύσεις. Σίγουρα θα ψάξω και θα βρω. Όπως και να έχει, δεν μπορείτε να μου αποσπάσετε τίποτα».

Σε αυτό το γήπεδο η Γιουβέντους έχει 23 συνεχείς νίκες. Για εσάς φαίνεται δύσκολο να αποσπάσετε βαθμούς. Είναι αυτό μειονέκτημα για εσάς;

«Δεν σκεφτόμαστε ότι η Γιουβέντους είναι τόσο καιρό αήττητη δεν χρειάζεται να δούμε τα νούμερα. Ξέρουμε τι αντίπαλος είναι. Στην πρώτη ερώτηση του Νταβίντ, ξέρουμε ότι είναι καθοριστικής σημασίας ματς για την Γιουβέντους. Αλλά δεν ταιριάζει σε κανέναν να πηγαίνουμε στο γήπεδο για να μην κερδίσουμε. Αν σκεφτούμε ότι είναι μια ευκαιρία πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Διαφορετικά τις χάνεις τις ευκαιρίες».

Στο ελληνικό πρωτάθλημα είστε 5 βαθμούς και υπάρχει μια τάση αμφισβήτησης και γκρίνιας. Πριν από λίγο, ο προπονητής της Γιουβέντους, κ. Αλέγκρι είπε τα καλύτερα, όπως το ίδιο είχε κάνει και ο κ. Σιμεόνε μετά τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Είναι μια απάντηση αυτή για τον Ολυμπιακό και μπροστά στην εικόνα που θέλουν να διαμορφώσουν;

«Είναι η πραγματικότητα. Τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο Champions League. Αλλά δεν είμαστε εκεί που θέλουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πολλές φορές και ο ίδιος λέω στους παίκτες μου πως σημασία έχει να υπερασπιζόμαστε τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα η αλήθεια είναι πως είμαστε πιο αξιόπιστοι στο Champions League.

Αυτή δεν είναι κακή κριτική. Είναι η πραγματικότητα. Αυτό που λέω πάντα και κατ' ιδίαν και δημόσια, δεν ζητάω κάτι παραπάνω από αυτό που δεν μπορούν να κάνουν. Όταν τα κάνουν καλά, αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές και δείχνουν πως έχουν τις ικανότητες να τα καταφέρουν. Μόνο οι ιδέες του προπονητή δεν αρκούν για να τα καταφέρεις. Είναι τόσο απλό. Όταν αρχίζει το παιχνίδι εγώ δεν μπορώ να γίνω ούτε ο Ρομπέρτο ούτε ο Μήτρογλου. Θα μου άρεσε, αλλά έχει περάσει η ηλικία μου».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News