Ειδήσεις

Καζάνι που βράζει ο χώρος των λαϊκών αγορών στο Ηράκλειο

Δύο σημεία του νόμου για τη λειτουργία του υπαίθριου εμπορίου, καθώς και των λαϊκών αγορών έχουν ανάψει φωτιές μεταξύ Δήμου Ηρακλείου, παραγωγών αλλά και εμπόρων λαϊκών αγορών. Για το μεν υπαίθριο εμπόριο επιτρέπεται η λειτουργία του σε δημόσιο, ιδιωτικό ή εκκλησιαστικό χώρο, ενώ για τη δε λαϊκή αγορά, επιτρέπεται η λειτουργία της σε δημοτικό ή δημόσιο χώρο.

Τα τρία Σωματεία των Λαϊκών Αγορών συναντήθηκαν το πρωί με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κάλεσε τη δημοτική Αρχή να αναγνώσει προσεκτικά το νομοθέτημα στο σύνολο του και όχι μερικώς.

Έμποροι και παραγωγοί αντιδρούν στο ενδεχόμενο μεταφοράς των λαϊκών αγορών της Πέμπτης και του Σαββάτου σε δημοτικό χώρο, πίσω από τις Φυλακές Αλικαρνασσού, σημείο που όπως λένε θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα μετακίνησης των καταναλωτών.

Παράλληλα, προτείνουν στη δημοτική Αρχή είτε να παραμείνουν στο οικόπεδο Λυδάκη στις Πατέλες είτε να μεταφερθούν στο οικόπεδο όπου θα ανεγερθεί στο μέλλον το Δικαστικό Μέγαρο.

Ο νόμος που ψηφίστηκε τον Μάιο του 2014.  Τα επίμαχα σημεία που... μπερδεύουν τους εμπλεκόμενους είναι το 1 και 4.

«Λόγω της αλλαγής της νομοθεσίας για τις λαϊκές αγορές, ο Δήμος Ηρακλείου εξετάζει το πώς πρέπει να ενεργήσει σε συνεργασία με τις δημοτικές κοινότητες οι οποίες έχουν την αρμοδιότητα κατάθεσης προτάσεων για τους χώρους των λαϊκών αγορών», τόνισε ο αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας κ. Γιάννης Αναστασάκης.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια