default-image

Αποσύρεται από την προπονητική ο Μαρτσέλο Λίπι

Ποδόσφαιρο
Αποσύρεται από την προπονητική ο Μαρτσέλο Λίπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα λαμπρό κεφάλαιο του σύγχρονου ποδοσφαίρου έκλεισε επίσημα, καθώς σήμερα ο Μαρτσέλο Λίπι ανακοίνωσε πως σταματά την ενασχόλησή του με την προπονητική.

«Σύντομα φτάνω τα 67. Κουράστηκα να καθοδηγώ παίκτες κάθε μέρα σε προπονήσεις και να τους δίνω οδηγίες από τον πάγκο κατά την διάρκεια των αγώνων», ήταν τα λόγια του σύμφωνα με Μέσα της Κίνας.

Τελευταίος σταθμός της πλούσιας καριέρας του Ιταλού τεχνικού ήταν η Γκουαντζού, με την οποία έφτασε την Κυριακή (2/11) στην τρίτη σερί κατάκτηση του τοπικού πρωταθλήματος, έχοντας ως χρονιά ορόσημο το 2013, όπου υπό τις οδηγίες του η ομάδα σήκωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της το Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας.

Φυσικά, ο 66χρονος προπονητής έχει αφήσει εποχή από τις επιτυχίες του τόσο στον πάγκο της Γιουβέντους (5 πρωταθλήματα, 4 Σούπερ Καπ, 1 Κύπελλο κι 1 Τσάμπιονς Λιγκ), όσο και της εθνικής Ιταλίας, με την οποία έφτασε στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου το 2006.

Αναπόφευκτα πολλές είναι και οι ατομικές διακρίσεις του Λίπι, αυτό που θα ξεχωρίζει πάντα στην πορεία του όμως, είναι πως έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει Παγκόσμιο Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ Ευρώπης και Ασίας!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News