default-image

Ενημέρωση από Μ. Χρυσοχοϊδη στον Μ. Καρχιμάκη για έργα

Κρήτη
Ενημέρωση από Μ. Χρυσοχοϊδη στον Μ. Καρχιμάκη για έργα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον υπουργό Υποδομών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου Μιχάλης Καρχιμάκης και συζήτησαν θέματα υποδομών.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση των δύο ανδρών, ο κ. Καρχιμάκης έθεσε στον υπουργό τα παρακάτω θέματα που αφορούν το νομό:

- Ολοκλήρωση υπόλοιπων εργασιών στο αεροδρόμιο Σητείας, με επέκταση της υφιστάμενης σύμβασης, από το υπόλοιπο των 750 χιλ. ευρώ του προϋπολογισμού του έργου.

- Ολοκλήρωση διαδικασιών ανάθεσης της μελέτης του φράγματος των Μπραμιανών, των αντιπλημμυρικών Γρα Λυγιάς και του φράγματος του Μύρτους ύψους 3 εκατ. ευρώ.

- Ολοκλήρωση διαδικασιών σύνταξης της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημερώνοντας τον κ. Καρχιμάκη ανέφερε σχετικά:

1) Για το αεροδρόμιο Σητείας, ότι άμεσα θα διερευνήσει σε θετική κατεύθυνση την επέκταση της σύμβασης με το σημερινό ανάδοχο του έργου, για να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι κυκλοφοριακές συνδέσεις και να γίνει το συντομότερο δυνατόν η τοποθέτηση των ιμάντων μεταφοράς αποσκευών από το υπόλοιπο του προϋπολογισμού του έργου.

2) Για τις συμπληρωματικές μελέτες για το φράγμα Μπραμιανών, το φράγμα Μύρτους και τα αντιπλημμυρικά Γρα Λυγιάς, ότι ο διαγωνισμός διενεργήθηκε, υπεβλήθησαν έξι προσφορές και προχωρεί άμεσα ο έλεγχος των τυπικών δικαιολογητικών και στη συνέχεια οι αξιολογήσεις για την ανάθεση των μελετών.

Τα δε αντικείμενα προς ανάθεση της σύμβασης είναι η σύνταξη των οριστικών μελετών που περιλαμβάνουν:

* Κατασκευή συμπληρωματικών έργων της λειτουργίας του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του υφιστάμενου φράγματος των Μπραμιανών.

* Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών γύρω από το φράγμα (Γρα Λυγιά κ.λπ.), αξιοποίηση του διατιθεμένου υδάτινου δυναμικού για άρδευση και ύδρευση, καθώς και έργα ανάδειξης της περιοχής σε χώρο περιβαλλοντικής αναψυχής και εκπαίδευσης.

* Κατασκευή και λειτουργία του φράγματος Μύρτους συνολικού όγκου ταμίευσης νερού 2,5 εκατ. μ3 με σκοπό την εξισορρόπηση πλημμύρας και την ενίσχυση του φράγματος των Μπραμιανών.

Για τα αρδευτικά δίκτυα της λιμνοδεξαμενής του Αγίου Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου, εκτιμάται ότι η μελέτη θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιανουαρίου του 2015 και τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα μέχρι αρχές Φεβρουαρίου.

Στη συνέχεια θα αναζητηθεί χρηματοδότηση 12 με 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή τους και ο εκτιμώμενος χρόνος κατασκευής θα ανέλθει σε 24 μήνες περίπου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News