Ειδήσεις

Εκδήλωση για το μητρικό θηλασμό στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στις εκδηλώσεις για το μητρικό θηλασμό εντάσσεται η ενημερωτική εσπερίδα που οργανώνει το Νοσοκομείο Ιεράπετρα την ερχόμενη Κυριακή.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα "Μαρία Λιουδάκη" και κατά τη διάρκειά της οι μαίες του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική, θα αναφερθούν σε διάφορα θέματα σχετικά με το θηλασμό.

Τα θέματα της εσπερίδας θα αναπτύξουν η γιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής κ. ΝτανιέλαΤζιμούλη και οι μαίες Ράνια Κουγιουμιτζάκη και κ. Διντσούδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου, «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα σε επαρκή διατροφή. Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού υπογραμμίζει τη βασική ανάγκη της σωστής διατροφής και διασαφηνίζει την υποχρέωση της Πολιτείας να ενημερώνει με τον εγκυρότερο τρόπο όλες τις κοινωνικές ομάδες για τα πλεονεκτήματα του μητρικού θηλασμού και να εξασφαλίζει στις μητέρες κατάλληλη περίθαλψη πριν και μετά το θηλασμό.

Στα πλαίσια της εβδομάδας αυτής ενώνονται οι φωνές των παγκόσμιων φορέων και κάνουν έκκληση να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό και να τονιστεί η σημασία να ενισχυθεί η προστασία, η προώθηση και η υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, ώστε οι νέοι να κατανοήσουν τη σημασία της σωτήριας και φυσικής αυτής πρακτικής πριν γίνουν γονείς.

Η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2014 εορτάζεται κάτω από το σύνθημα "Μητρικός Θηλασμός: Επένδυση για μια ζωή!", και στόχος της είναι να υπογραμμίσει την εξαιρετικά σημαντική σύνδεση μεταξύ του μητρικού θηλασμού και της επίτευξης των αναπτυξιακών στόχων της χιλιετίας».

Σε δήλωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης τονίζει: «Το νοσοκομείο μας αναλαμβάνει άλλη μια πρωτοβουλία για την ενημέρωση των πολιτών της Ιεράπετρας. Μια εκδήλωση που έχει να κάνει με ένα κύριο θέμα στην ανάπτυξη ενός παιδιού, καθώς ο μητρικός θηλασμός αποτελεί το καλύτερο δώρο για το ξεκίνημα της ζωής ενός παιδιού, ενώ παράλληλα είναι αδιαμφισβήτητα ένας απ' τους πιο απλούς, έξυπνους και πιο οικονομικούς τρόπους που διαθέτουμε για να μεγαλώσουμε υγιέστερα παιδιά. Επίσης ο μητρικός θηλασμός είναι μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσουμε ισχυρότερους οικογενειακούς δεσμούς και να ενισχύσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Σχόλια