default-image

Άφησε κληρονομιά 8 εκατ. ευρώ και ακίνητα στην Εκκλησία

Κρήτη
Άφησε κληρονομιά 8 εκατ. ευρώ και ακίνητα στην Εκκλησία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζούσε μόνος, χωρίς οικογένεια, ήταν ανήμπορος αλλά είχε μεγάλη περιουσία, την οποία και με τη διαθήκη, που προ πενταετίας συνέταξε, αποφάσισε να δωρίσει στην Εκκλησία.

Ο λόγος για έναν Ρεθυμνιώτη που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο μήνες πλήρης ημερών, στα 90 του χρόνια, ο οποίος έκανε πράξη την τελευταία του επιθυμία καθιστώντας την τοπική Εκκλησία του Ρεθύμνου ως μοναδική κληρονόμο του.

Έτσι, πάνω από 6 ακίνητα που κατείχε ο 90χρονος μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου αλλά και αλλού, όπως και μετρητά σε λογαριασμούς τραπεζών, που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ξεπερνούν τα 8 εκατομμύρια ευρώ, περιήλθαν μετά το θάνατό του στην κατοχή της Εκκλησίας, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια τουλάχιστον φρόντιζε τον ηλικιωμένο καθώς ο τελευταίος ήταν άρρωστος και ανήμπορος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος Ρεθυμνιώτης ήταν για πολλά χρόνια επιχειρηματίας στην παλιά πόλη και ζούσε μόνος, καθώς δεν είχε οικογένεια, ούτε καν αδέρφια.

Μάλιστα τα τελευταία χρόνια λέγεται πως είχε έρθει κοντά στην Εκκλησία, στην οποία τελικά άφησε ολόκληρη την περιουσία του.

Πάντως δεν έχει γίνει γνωστό εάν με τη διαθήκη του ο 90χρονος έχει θέσει όρους σε σχέση με τη διαχείριση του κληροδοτήματος ή εάν η Εκκλησία είναι "ελεύθερη" να διαχειριστεί όπως κρίνει τη μεγάλη περιουσία που της άφησε ο ηλικιωμένος Ρεθυμνιώτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News