default-image

"Έπεσα πάνω του" λέει ο Βρετανός - Συνέχεια τη Δευτέρα

Κρήτη
"Έπεσα πάνω του" λέει ο Βρετανός - Συνέχεια τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίστηκε χθες η δίκη για τη φονική συμπλοκή μεταξύ Βρετανών στα Μάλια, πέρυσι τον Ιούλιο, που στοίχισε τη ζωή σε ένα 19χρονο ομοεθνή τους.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης συνεχίστηκε με τις καταθέσεις εμπειρογνωμόνων που όρισαν οι οικογένειες, προκειμένου να "φωτίσουν" πτυχές της υπόθεσης.

Στην κατάθεσή της, η πραγματογνώμονας της οικογένειας του νεκρού φέρεται να στάθηκε στο γεγονός πως, μπορεί να μην υπάρχει πλήρης ταυτοποίηση, όμως αυτό δε σημαίνει πως ο βασικός κατηγορούμενος δεν προέβη στην πράξη που του καταλογίζεται.

Από την άλλη πλευρά, ο πραγματογνώμονας του βασικού κατηγορούμενου φέρεται να απέκλεισε το να έχει χρησιμοποιηθεί για την ανθρωποκτονία ο μαύρος σουγιάς που βρέθηκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν οι δυο βασικοί κατηγορούμενοι. Η διάστασή του, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων, δεν ταιριάζει με αυτήν του τραύματος και ούτε εντοπίστηκαν κατά την εξέτασή του ίχνη αίματος.

Η αποδεικτική διαδικασία συνεχίστηκε με τις απολογίες του βασικού κατηγορουμένου και του δεύτερου κατηγορούμενου, που βρέθηκαν στο δικαστήριο της Νεάπολης και κάθισαν στο εδώλιο.

«Έπεσα πάνω του»

Ο νεαρός Βρετανός, που κατηγορείται ως φυσικός αυτουργός της ανθρωποκτονίας, φέρεται να αρνήθηκε πως το έκανε εκείνος και συμπλήρωσε πως δεν έχει καμιά σχέση και ότι πήγε στο σημείο της συμπλοκής για να χωρίσει τα άτομα που συμμετείχαν. Ακόμη, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι το θύμα δέχτηκε επίθεση από άλλα άτομα και ξαφνικά πάνω στον καβγά έπεσε πάνω στο θύμα και έτσι πρόεκυψε το αίμα στα ρούχα του.

Ο δεύτερος Βρετανός που απολογήθηκε και ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της απλής συνέργειας στην ανθρωποκτονία φέρεται να ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι σε καμιά περίπτωση δεν ήξερε πως υπήρξε μαχαίρωμα και πως δεν το έκανε εκείνος και ούτε βοήθησε.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φονική συμπλοκή κατηγορούμενοι είναι συνολικά 18 Βρετανοί. Οι υπόλοιποι 16 ακόμη, που εκπροσωπούνται από τους δικηγόρους τους, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για τη συμπλοκή.

Η δίκη διεκόπη ξανά για τη Δευτέρα στις 9 το πρωί, οπότε θα συνεχιστεί με την πρόταση της εισαγγελέως και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα υπάρξει και το αποτέλεσμά της.  

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News