default-image

Με επιτυχία συνεχίζεται το 17ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο

Υγεία
Με επιτυχία συνεχίζεται το 17ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 17ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου και πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" από την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 στο Ηράκλειο.

Τα Παγκρήτια Ιατρικά Συνέδρια έχουν ήδη καθιερωθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '70 ως ένας σημαντικός θεσμός για τα ιατρικά δρώμενα του νησιού μας. Διοργανώνονται, δε, ανά διετία εναλλάξ από τις Ιατρικές Εταιρείες των τεσσάρων νομών της Κρήτης.

Τη διοργάνωση αυτή τη φορά έχει αναλάβει η Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου, μια από τις αρχαιότερες Ιατρικές Εταιρείες της Ελλάδας, που ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το 1904 και έχει ήδη συμπληρώσει 110 χρόνια παρουσίας. Η Ιατρική Εταιρεία Ηρακλείου έχει να επιδείξει αξιόλογο επιστημονικό έργο έχοντας διοργανώσει ένα σημαντικό αριθμό επιστημονικών εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων τις τελευταίες δεκαετίες.

Το 17ο Παγκρήτιο Ιατρικό Συνέδριο φιλοδοξεί να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων διοργανώσεων. Για το σκοπό αυτό η Οργανωτική Επιτροπή έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρχει η ευρύτερη δυνατή θεματική ανάπτυξη από όλους τους χώρους της Ιατρικής, της Κοινωνικής Ιατρικής και της Νοσηλευτικής.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου, περιλαμβάνει στρογγυλά τραπέζια, κλινικά φροντιστήρια, διεταιρικές συζητήσεις, ομιλίες και σεμινάρια στα οποία συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η τελετή έναρξης του 17ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο "Ατλαντίς" με προσκεκλημένο ομιλητή, τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρο Μουντοκαλάκη, με ομιλία με θέμα: "Από τις κατευθυντήριες Οδηγίες στην Ιατρική Πράξη".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News