default-image

Νέος σταθμός ΕΚΑΒ στον Κουρνά

Κρήτη
Νέος σταθμός ΕΚΑΒ στον Κουρνά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας νέος σταθμός ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετεί σημαντικά τμήμα της περιοχής του Δήμου Αποκορώνου, θα δημιουργηθεί σε τμήμα των εγκαταστάσεων του νεοανεγερθέντος πρώην Δημοτικού Κτηρίου του πρώην Δήμου Γεωργιούπολης στον Καβρό  Κουρνά, μαζί με το περιφερειακό ιατρείο Κουρνά.

Το κτίριο παραχωρήθηκε σήμερα και επίσημα στην 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης. Ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Αντώνης Γρηγοράκης,  παρουσία του αρμόδιου σε θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Υποδιοικητή Γιώργου Λυρώνη, παρέλαβε την Παρασκευή  από το Δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη, το δημοτικό κτίριο.

Η Απόφαση παραχώρησης του Δημοτικού κτηρίου ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο, για τις ανάγκες μεταστέγασης και εγκατάστασης του Περιφερειακού Ιατρείου Κουρνά, το οποίο υπάγεται στο Κέντρο Υγείας Βάμου, σε νέο σύγχρονο κτήριο με άμεση προσβασιμότητα στην Νέα Εθνική Οδό και τη δημιουργία σταθμού ΕΚΑΒ στο ίδιο κτήριο. Την ευθύνη μελέτης διαμόρφωσης των χώρων και μεταστέγασης αναλαμβάνει άμεσα η 7η Υ.ΠΕ Κρήτης, ενώ μέρος του τμήματος του κτηρίου που παραχωρείται θα χρησιμοποιηθεί για τη διαμονή του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού.

Στην συνάντηση, στην οποία επίσης συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βοτζάκης Παύλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αποστολάκης Γιάννης,  Μαυρούλης Παναγιώτης και ο Δ/ντής Τεχνικής Υπηρεσίας της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Δημήτρης Σταυράκης, συζητήθηκαν θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της ευρύτερης περιοχής, καθώς και η δρομολόγηση της προσπάθειας από την 7η ΥΠΕ Κρήτης για την καλύτερη στελέχωση του ιατρείου, με τη μετατροπή του 2θεσιου ΠΙ Κουρνά σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο.

Όπως τονίστηκε στην σύσκεψη η μεταστέγαση του Περιφερειακού Ιατρείου Κουρνά σε νέο σύγχρονο κτήριο πάνω στην Εθνική Οδό, καθώς και η εκεί λειτουργία σταθμού ΕΚΑΒ, αποτελούν έργα υψίστης σημασίας και συντελούν ουσιαστικά στην αναβάθμιση των παρερχόμενων υπηρεσιών υγείας  στην ευρύτερη περιοχή του πρώην Δήμου Γεωργιούπολης,  δεδομένου ότι πρόκειται για περιοχή με συνεχώς αυξανόμενη τουριστική ανάπτυξη όπου στεγάζονται σήμερα 20.000 κλίνες, στην Λίμνη Κουρνά λειτουργούν καθημερινά πολλές δημόσιες υπηρεσίες, ενώ η Νέα Εθνική Οδός στην περιοχή αυτή παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα, στην τεράστιας έκτασης παραλία της περιοχής σημειώνονται συχνά ανάγκες παροχής υπηρεσιών υγείας και στην Νέα Εθνική Οδό από Σούδα έως Ρέθυμνο σημειώνεται παντελής έλλειψη ιατρικών υποδομών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News