Ειδήσεις

Μπλόκο σε ανερχόμενους "ντίλερ" του λευκού θανάτου

Μπλόκο σε μια ανερχόμενη ελληνοαλβανική οργάνωση διακίνησης σκληρών ναρκωτικών έστησαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, που έκλεισαν "εισιτήριο επιστροφής" στις φυλακές για δύο γνώριμους της υπηρεσίας που δεν άργησαν να αναλάβουν καθήκοντα ντίλερ μόλις αποφυλακίστηκαν. Η αποκάλυψη ήρθε με τη σύλληψη ενός 27χρονου Αλβανού, ο οποίος, όπως αποδείχτηκε, έκρυβε παρτίδες ηρωίνης στην κοίτη του Γιόφυρου Ποταμού.

Οι συχνές διελεύσεις του σκληροτράχηλου Αλβανού από συγκεκριμένα σημεία δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους αστυνομικούς που αντιλήφθηκαν πως η δράση άρχισε ξανά για τον ύποπτο, αν και είχε αποφυλακιστεί μόλις τον Αύγουστο. Το πλήρωμα του χρόνου για να πιαστεί στα πράσα ήρθε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Οι αστυνομικοί της Δίωξης, που είχαν γίνει σκιά του τις τελευταίες 15 ημέρες, τον είδαν να γλιστρά και πάλι ανάμεσα στα καλάμια στην κοίτη του ποταμού, όπου είχε θεαθεί και τις προηγούμενες ημέρες.

Η έφοδος αποκάλυψε ένα μεταλλικό δοχείο του καφέ καλά κρυμμένο στην πυκνή βλάστηση. Το περιεχόμενό του δικαίωσε τις προσπάθειες των αστυνομικών που προσπαθούσαν επί δυο εβδομάδες να παραμείνουν στα ίχνη του παρά τις ισχυρές προφυλάξεις που είχε λάβει. Το κουτί περιείχε οχτώ αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν συνολικά 43,6 γραμμάρια ηρωίνη.

Αποφασισμένος να μην επιστρέψει στη φυλακή

Ο λευκός θάνατος ήταν μοιρασμένος σε δόσεις των 5 γραμμαρίων, γεγονός που ήρθε απλά να επιβεβαιώσει στους αστυνομικούς πως μοίρασε τις ποσότητες αυτές σε βαποράκια, αποφεύγοντας συστηματικά την επαφή του με τους τελικούς αγοραστές και ένα ενδεχόμενο τετ-α-τετ με την Αστυνομία. Μόλις επιβεβαιώθηκε η κατάσχεση των ναρκωτικών, αστυνομικοί που είχαν στήσει καρτέρι στο σπίτι του Αλβανού μπήκαν και τον συνέλαβαν. Πάνω του βρέθηκαν 320 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, όπως και το κινητό του.

Όπως αναμενόταν, είχε κρατήσει το σπίτι του καθαρό από ναρκωτικά και άλλα επιβαρυντικά ευρήματα, ωστόσο βρέθηκε και κατασχέθηκε μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Κίνηση σε μονόδρομους, ακόμη και στο αντίθετο ρεύμα, συγκαταλέγονται στις προφυλάξεις που έπαιρνε για να βεβαιωθεί ότι δεν τον ακολουθούν. Μεθόδους που γνώριζαν καλά οι αστυνομικοί, οι οποίοι εμφανίστηκαν προετοιμασμένοι και οπλισμένοι με υπομονή, μέχρι τουλάχιστον να ξετρυπώσουν την "καβάντζα" των ναρκωτικών.

Ο νεαρός Αλβανός είχε συλληφθεί στο παρελθόν μαζί με τον αδελφό του, ο οποίος τότε είχε στην κατοχή του περίπου μισό κιλό ηρωίνης. Ο ίδιος "χρεώθηκε" μια μικρότερη ποσότητα, γι' αυτό και είχε καταφέρει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Πελάτης του ο άλλοτε "βαρόνος" με τις καραμέλες της κοκαΐνης

Όμως ο κύκλος των συλλήψεων για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε ανοίξει πολύ νωρίτερα. Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου είχαν ακολουθήσει και συλλάβει έναν 53χρονο Ηρακλειώτη που είχε προμηθευτεί ναρκωτικά από τον Αλβανό. Η προσαγωγή του 53χρονου μόνο τυχαία δεν αποδείχτηκε, καθώς στο πρόσωπό του οι αστυνομικοί αναγνώρισαν έναν ακόμη γνώριμο της υπηρεσίας, ακόμη πιο ισχυρό "παίχτη" στο τοπικό "καρτέλ" της κοκαΐνης. Αν και παρέμεινε έξι χρόνια στη φυλακή και βγήκε αγνώριστος, πρόκειται για τον πρωταγωνιστή της σπείρας που είχε καταφέρει να εισάγει στο Ηράκλειο από ακατέργαστα φύλλα κοκαΐνης μέχρι καραμέλες.

Το 2008 είχε πέσει και πάλι στα δίχτυα της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, φορτωμένος με ναρκωτικά σε πρωτόγνωρες μορφές, τα οποία είχε καταφέρει να εισάγει απευθείας από την Κολομβία.

Όπως φαίνεται, στη φυλακή γνωρίστηκε με τον 27χρονο Αλβανό, που συγκαταλέγεται στους πιο στυγνούς "επαγγελματίες ντίλερ" ναρκωτικών από όσους απασχολούν συχνά-πυκνά τις διωκτικές Αρχές. Ο 53χρονος αποφυλακίστηκε πολύ πιο πρόσφατα. Για το λόγο αυτό εκτιμάται πως, παρότι απέκτησε αμέσως επαφή με τον πρώην συγκρατούμενό του, δεν πρόλαβε να μπει στο παιχνίδι της διακίνησης. Και οι δύο παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα που διέταξε την κράτησή τους μέχρι την απολογία τους.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια