Ειδήσεις

Διαμαρτυρία κατοίκων Επισκοπής για τον κόμβο Καρτερού

Το θέατρο του παραλόγου που έχει οδηγήσει τους κατοίκους της Επισκοπής σε ιδιότυπη ομηρία συνεχίζεται.

Η περιοχή εξακολουθεί να μην έχει σύνδεση με το ΒΟΑΚ και ασφαλή διέλευση των κατοίκων προς τα σπίτια τους παρά τα υπέρογκα κονδύλια που διατέθηκαν για τη κατασκευή του οδικού τμήματος Καρτερός - Επισκοπή.  Η υπομονή των κατοίκων που παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα για να επιστρέψουν στα σπίτια τους, εξαντλήθηκε.

Ο ξεσηκωμός των κατοίκων της Επισκοπής μεταφέρθηκε την Παρασκευή το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας. Οι κάτοικοι έκλεισαν τα μαγαζιά τους αλλά και τα σχολειά ώστε  σύσσωμη η τοπική κοινωνία να δώσει το παρόν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την περιφέρεια Κρήτης.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης που δέχτηκε την επιτροπή Αγώνα και συνομίλησε για αρκετή ώρα με τους κατοίκους αναγνώρισε το μέγεθος του προβλήματος αναφέροντας μάλιστα πως αν δεν βγουν οι μπάρες που κρατούν την περιοχή αποκομμένη, θα αναλάβει αυτή την ευθύνη η περιφέρεια

Στο πλευρό των κατοίκων είναι και ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, που χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συνέχιση της εκκρεμότητας και την κατάσταση που επικρατεί.

Μάλιστα ο κ. Αρναουτάκης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας.

"Έφοδος" στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Επιτροπή των διαμαρτυρόμενων κατοίκων έκανε "έφοδο" στο γραφείο του γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη, την ώρα μάλιστα που είχε συνάντηση με τον ευρωβουλευτή Μανόλη Κεφαλογιάννη. Το κλίμα πάντως της "εφόδου" ήταν φιλικό, με τον κ. Ροκαδάκη να συνομιλεί με τους κατοίκους για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια