default-image

Εισβολή αστυνομικών στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου και προσαγωγή μοναχού

Ελλάδα
Εισβολή αστυνομικών στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου και προσαγωγή μοναχού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολόκληρη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φόντο το κονάκι της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους .

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 07.00  το πρωί, αστυνομικοί εισέβαλαν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους που βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου και με τη συνοδεία δικαστικών επιμελητών ζήτησαν από τους ζηλωτές μοναχούς να εκκενώσουν το κονάκι, με βάση δικαστικό έγγραφο που είχε εκδοθεί πριν από μερικές ημέρες, με το οποίο διατάσσεται το διαμέρισμα να δοθεί στη νέα αδελφότητα που ζει στις Καρυές του Αγίου Όρους.

Οι ζηλωτές μοναχοί αρνήθηκαν να παραδώσουν το κονάκι, τονίζοντας πως δεν ανήκει στη νέα αδελφότητα, αλλά στο μοναστήρι. Κατήγγειλαν επίσης ότι διώκονται.

Για να εκκενωθεί το κονάκι οργανώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας που κατέληξε στην προσαγωγή ενός μοναχού, αναφέρει το newsit.gr.

Πριν από λίγα λεπτά, αναφέρει η Ημερησία, οι αστυνομικοί επιβίβασαν σε όχημα της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον μοναχό που μαζί με άλλα πέντε άτομα βρισκόταν στο κονάκι της μονής Εσφιγμένου την ώρα που εισέβαλλαν αστυνομικοί.

Ο μοναχός αναμένεται να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο, ενώ φίλοι του μοναστηριού συγκεντρώνονται για να διαμαρτυρηθούν και να δηλώσουν την συμπαράστασή τους προς τους μοναχούς της Εσφιγμένου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News