default-image

YouTube: Upload video στα 60fps και συνδρομητική υπηρεσία

Επιστήμη
YouTube: Upload video στα 60fps και συνδρομητική υπηρεσία

Αρκετές σημαντικές ανακοινώσεις από το YouTube αυτή την εβδομάδα, με την υπηρεσία να υποστηρίζει πλέον video στα 60fps, ενώ υπάρχουν σκέψεις για συνδρομητική υπηρεσία αντί για διαφημίσεις.

Η δυνατότητα για upload video με υποστήριξη 60fps (καρέ το δευτερόλεπτο) είναι πλέον δυνατή για όλους, ενώ για να δει ο χρήστης τα συγκεκριμένα videos πρέπει να χρησιμοποιεί τον Chrome browser και να επιλέξει HD ή Full HD ανάλυση.

Η διαφορά σε γρήγορες σκηνές δράσης ή video games (όπως τα δύο videos στο τέλος του άρθρου) είναι εμφανής.

Σύμφωνα με την CEO του YouTube, Susan Wojcicki, σε συνέντευξη της στο Code/Mobile, δήλωσε ότι είναι πιθανό να εμφανιστεί σύντομα μία συνδρομητική υπηρεσία χρήσης του YouTube χωρίς διαφημίσεις!

H ίδια πάντως, απέφυγε να αποκαλύψει το συνδρομητικό μοντέλο που θα χρησιμοποιεί το YouTube ως εναλλακτική των διαφημίσεων.

Παράλληλα, συνδυαστικά με τη συνδρομή του YouTube αντί για διαφημίσεις, θα εμφανιστεί και η πολυαναμενόμενη μουσική συνδρομητική υπηρεσία του YouTube, η οποία όμως έχει δυσαρεστήσει τους "μικρούς" καλλιτέχνες, επειδή η Google εκβιάζει με μπλόκο από το YouTube όσους δεν υπογράψουν δυσμενέστερους όρους πληρωμής δικαιωμάτων σε σχέση με τους καλλιτέχνες των τριών μεγάλων δισκογραφικών εταιριών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News