default-image

Καταλαμβάνουν το πάρκινγκ των ΑμεΑ στο ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Καταλαμβάνουν το πάρκινγκ των ΑμεΑ στο ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Παιδεία λείπει από τη χώρα μας - και δεν αναφερόμαστε στην Εκπαίδευση, αλλά στον Πολιτισμό. Και όταν βλέπεις ένα πάρκινγκ για ΑμεΑ να καταλαμβάνεται από διάφορους άσχετους, κατανοείς ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Ειδικό χώρο στάθμευσης για ΑμεΑ και νευροπαθείς διαμόρφωσε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ στον περίβολο του νοσοκομείου για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους. Όμως παρά τη σήμανση και τις προειδοποιητικές πινακίδες, καθημερινά οι 23 θέσεις που προβλέπονται είναι κατειλημμένες από παράνομα σταθμευμένα Ι.Χ. Είναι η κορυφή του παγόβουνου, εξηγούν οι εκπρόσωποι των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που βιώνουν συνθήκες αποκλεισμού στην καθημερινή ζωή τους αφού η πρόσβασή τους στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου είναι ουσιαστικά αδύνατη.

Αντιμέτωποι με την έλλειψη ευαισθησίας και κατανόησης απέναντι στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε κάθε προσπάθειά τους να κινηθούν μέσα στην πόλη του Ηρακλείου βρίσκονται οι πολίτες με κινητικά προβλήματα. Οι ελάχιστες θέσεις στάθμευσης που έχουν οριστεί για την εξυπηρέτησή τους είναι σχεδόν πάντα κατειλημμένες από οδηγούς που δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος του προβλήματος που προκαλούν στα άτομα με ειδικές ανάγκες, που δεν έχουν άλλο τρόπο πρόσβασης σε δημόσιες και άλλες υπηρεσίες.

Μετά από μια όχι και τόσο σύντομη βόλτα στην πόλη, καθώς εξαιτίας του σοβαρού κυκλοφοριακού προβλήματος η μετακίνηση ανάμεσα στις τρεις θέσεις για αυτοκίνητα αναπήρων που έχουν οριστεί στο κέντρο μπορεί να κρατήσει ακόμη και μισή ώρα, εγκαταλείπουν κάθε προσπάθεια να αποβιβαστούν από το όχημά τους, όπως εξηγούν με παράπονο.

Και αν για το κέντρο της πόλης το κυκλοφοριακό αλαλούμ αιτιολογεί, αλλά δε δικαιολογεί μια τέτοια εικόνα, η συμπεριφορά των οδηγών που παρκάρουν στις θέσεις ΑμεΑ που υπάρχουν στα δυο νοσοκομεία του Ηρακλείου φαντάζει τελείως ανεξήγητη,

Η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες και οι νεφροπαθείς που δυσκολεύονται να φτάσουν στο νοσοκομείο, διαμόρφωσε παρκινγκ 23 θέσεων δίπλα στην είσοδο των ΤΕΠ. Παρά τη σήμανση όμως και τις προειδοποιητικές πινακίδες, η εικόνα αποτελεί αδιάψευστο μάρτυρα και σε αυτή την περίπτωση. Από τις 23 θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ ελάχιστες από αυτές δεν είναι κατειλημμένες.  

Ελλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News