default-image

Ο Σήφης ο κροκόδειλος ξεγέλασε ξανά τον Μπερά

Κρήτη
Ο Σήφης ο κροκόδειλος ξεγέλασε ξανά τον Μπερά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα... πρόθυρα νευρικής κρίσης έχει φέρει ο διάσημος κρητικός κροκόδειλος Σήφης τον εξίσου διάσημο "κροκοδειλάκια" Ολιβιέ Μπερά, που μέχρι τώρα έχει αποτύχει να τον συλλάβει.

Ο πασίγνωστος ερπετολόγος ήλθε για δεύτερη φορά στο Ρέθυμνο προκειμένου να πιάσει τον κροκόδειλο που έχει κάνει σπίτι του το Φράγμα των Ποταμών, ωστόσο μέχρι τώρα ο Σήφης δε φαίνεται διατεθειμένος να συλληφθεί.

Οι προσπάθειες του Μπερά είναι καθημερινές από την περασμένη Κυριακή, όταν και ετοίμασε τις παγίδες του, ωστόσο κάθε φορά ο Σήφης, είτε λόγω τύχης είτε λόγω... ικανότητας, κατορθώνει να ξεγλιστρά και να εκθέτει τον "κροκοδειλάκια" και τις μεθόδους του!

Οι επιστήμονες δικαιολογούνται αναφέροντας ότι, παρότι κάνουν το καλύτερο δυνατό και ακολουθούν όλες τις μεθόδους που ενδείκνυνται για τη σύλληψη ενός κροκόδειλου, ο παράγοντας "τύχη" ευνοεί απολύτως τον Σήφη, που δεν κάνει το... μοιραίο λάθος προκειμένου να οδηγηθεί στην αιχμαλωσία.

Βεβαίως η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και ο... θρυλικός κρητικός κροκόδειλος μία φορά κόντεψε να συλληφθεί, αλλά την τελευταία στιγμή πάλεψε αποφασιστικά και κατόρθωσε να διαφύγει από τη θηλιά στην οποία τον είχαν σχεδόν εγκλωβίσει οι διώκτες του.

Οι προσπάθειες για τη σύλληψη του κροκόδειλου γίνονται κατά κανόνα τη νύχτα, οπότε ο Ολιβιέ Μπερά και οι συνεργάτες του σκοπεύουν κι απόψε να δοκιμάσουν την τύχη τους. Να δούμε... τι άποψη έχει ο Σήφης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News