default-image

"Άμεση η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις βροχές"

Κρήτη
"Άμεση η αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις βροχές"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση στη Λότζια με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Μαρίνο Παττακό και τους προέδρους των ενώσεων προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και της Πυροσβεστικής είχε σήμερα Πέμπτη ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα της κινητοποίησης που έλαβε χώρα με την έναρξη των έντονων βροχοπτώσεων και το συντονισμό όλων των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο κ. Λαμπρινός, υπήρξε άμεση ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας καθώς και άψογος συντονισμός των υπηρεσιών αλλά και πολύ καλή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης και των Σωμάτων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα την επιτυχή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όπως τόνισε ο κ. Παττακός, που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο του Δήμου, μόλις ζητήθηκε η συνδρομή των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Καθαριότητας, Πρασίνου, Τεχνικών Έργων και της ΔΕΥΑΗ σε προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και συγκεκριμένα, όπως είπε:

* Συνεργεία της ΔΕΥΑΗ συμμετείχαν στην απόφραξη φρεατίων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης που είχαν πρόβλημα λόγω της μεταφοράς από τη βροχή διαφόρων αντικειμένων.

* Ειδικά μηχανήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας (τσάπα, φορτωτές) απομάκρυναν φερτά υλικά, λάσπες και μεγάλες πέτρες που είχαν δημιουργήσει επικίνδυνο και ολισθηρό οδόστρωμα σε διάφορα σημεία της πόλης.

* Η Υπηρεσία Πρασίνου συμμετείχε στην απομάκρυνση και κοπή από δρόμους δέντρων που είχαν σπάσει από τους ισχυρούς ανέμους.

Τέλος, οι πρόεδροι των εργαζομένων ενημέρωσαν επίσης το δήμαρχο για την ίδρυση ομίλου φίλων των σωμάτων ασφαλείας, όπου ιδρυτικό μέλος είναι ο κ. Μαρίνος Παττακός.

Σύσκεψη σήμερα στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου

Παράλληλα σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Χάρη Μαμουλάκη στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, με τη συμμετοχή των προϊσταμένων και υπηρεσιακών στελεχών των Διευθύνσεων τεχνικών έργων-αυτεπιστασίας και συντήρησης.

Στη συνάντηση έγινε καταγραφή όλων των εν εξελίξει έργων, των σημείων και τμημάτων έργων όπου υπήρξε αστοχία υλικού, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα (π.χ. οδός Μπαντουβά-Πατέλες όπου ο Δήμος αντέδρασε άμεσα και αποκατέστησε μερικώς το οδόστρωμα κ.ά.).

Παράλληλα συζητήθηκαν οι τρόποι επίλυσης όλων αυτών των προβλημάτων από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ κ. Νίκο Φακουρέλη για την απορροή των όμβριων υδάτων από δρόμους.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί απομακρύνθηκαν με μηχανήματα των τεχνικών υπηρεσιών από το δρόμο τα χώματα από την κατολίσθηση που είχε σημειωθεί στον οικισμό της Πρασάς με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του δρόμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News