Ειδήσεις

Συναντήσεις Λοβέρδου με Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, ΤΕΙ

Η επίσκεψη του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στην Κρήτη ήταν "μυστική" και καλύφθηκε με ένα πέπλο μυστηρίου.

Ωστόσο πραγματοποίησε κανονικά μια σειρά από συναντήσεις με τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης.

Συγκεκριμένα, οι συναντήσεις που πραγματοποίησε ο υπουργός Παιδείας στην Κρήτη είχαν να κάνουν με:

* Θέματα που αφορούν γενικότερα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και ειδικότερα (και φλέγοντα) ζητήματα που ο κ. Λοβέρδος συζήτησε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Ευ. Στεφάνου, τους αντιπρυτάνεις Γ. Τζιρίτα, Β. Καρδάση και Ε. Παπαδάκη, τον περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη και το δήμαρχο Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκη. Τα επείγοντα ζητήματα είναι αυτά που έχουν να κάνουν με την ίδρυση τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε., στο οποίο η διδασκαλία θα γίνεται στα Αγγλικά και οι φοιτητές θα καταβάλλουν δίδακτρα. Επίσης με την ίδρυση του τμήματος Διοίκησης Τουρισμού που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

* Με συζητήσεις που είχε με τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Β. Διγαλάκη, τον Ν. Νικολαΐδη , την Ε. Ψυλλάκη και τον Γ. Σταυρουλάκη. Ο υπουργός Παιδείας συζήτησε θέματα που έχουν να κάνουν με τις επιστημονικές και ερευνητικές επιδόσεις καθώς και τις διοικητικές λειτουργίες του Ιδρύματος, ενώ συζητήθηκαν και τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη μειωμένη χρηματοδότηση και την έλλειψη επιστημονικού και διοικητικού προσωπικού.

* Με επαφές και συζητήσεις που είχε με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ε. Καπετανάκη. Ο κ. Λοβέρδος συζήτησε το πρόγραμμα υποστήριξης καινοτομίας που διοργανώνει το ΤΕΙ μαζί με το Πανεπιστήμιο, το Πολυτεχνείο και τα ερευνητικά κέντρα της Κρήτης. Μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον είχε η συζήτηση για τα αποτελέσματα του προγράμματος "Αθηνά" στη λειτουργία του προγράμματος.

Μάλιστα στον προσωπικό του ιστότοπο ο Ανδρέας Λοβέρβος λέει σήμερα: «Χθες σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο Ρεθύμνου και τις πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Κρήτης διαμορφώσαμε το προσχέδιο και τον οδικό χάρτη της ίδρυσης στο Ρέθυμνο δύο προπτυχιακών τμημάτων για τη διοίκηση του τουρισμού. Ένα ξενόγλωσσο που θα απευθύνεται σε φοιτητές εκτός Ε.Ε. με δίδακτρα, και ένα που θα απευθύνεται σε Έλληνες φοιτητές.

Μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στην Αγγ. Δουλγεράκη ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης ανέφερε ότι από τη δική του πλευρά θα βοηθήσει όσο μπορεί με την παραχώρηση χώρου στο Δήμο Νικηφόρου Φωκά προκειμένου να στεγαστούν τα συγκεκριμένα τμήματα.

Δεν παρέλειψε παράλληλα να θέσει στον υπουργό τις σημαντικές εκκρεμότητες στο χώρο της εκπαίδευσης της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου που ταλαιπωρούν τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Σχόλια