Ειδήσεις

Τα προβλήματα των σχολικών μονάδων της Κισσάμου στον υπουργό

Τα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και έλλειψης διδακτικού προσωπικού, που καταγράφονται στις 23 σχολικές μονάδες αρμοδιότητας του Δήμου Κισσάμου και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, θίγει με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο δήμαρχος Κισσάμου κ. Θεόδωρος Σταθάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται πάντα σε στενή συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα ως ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση της λειτουργίας και συντήρησης των σχολικών μονάδων και ως τέτοιος γίνεται αποδέκτης του συνόλου των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία όπως αυτά της υλικοτεχνικής υποδομής και της έλλειψης διδακτικού προσωπικού».

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμαρχος Κισσάμου θέτει μια σειρά ζητημάτων στον κ. Λοβέρδο, μεταξύ των οποίων:

• η ανάγκη αναβάθμισης/εκσυγχρονισμού της υλικοτεχνικής υποδομής και του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου Κισσάμου, καθώς, όπως επισημαίνει, «η πενιχρή χρηματοδότηση του Δήμου - και κατά συνέπεια των Σχολικών Επιτροπών - καθιστά αδύνατη τη δυνατότητα κάλυψης των σχετικών αναγκών παρά τα πολυάριθμα αιτήματα σχολικών μονάδων που έχουν υποβληθεί προς το Δήμο Κισσάμου». Ενδεικτικά μάλιστα αναφέρεται το παράδειγμα του ειδικού σχολείου Κισσάμου στο οποίο δεν υπάρχει τουαλέτα ΑμεΑ.

• η άμεση τοποθέτηση ενός νηπιαγωγού στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει να υποστηριχτεί η εκπαιδευτική διαδικασία στο τμήμα ένταξης του 5ου Νηπιαγωγείου Κισσάμου, όπως έχει δεσμευτεί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων. Για το λόγο αυτό ο κ. Σταθάκης ζητά να δοθεί η σχετική έγκριση από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος ο κ. Σταθάκης ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του Δήμου Κισσάμου για την αποκατάσταση και λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου του 1ου Γυμνασίου Κισσάμου - για το οποίο υπάρχει σχετική μελέτη - και το οποίο αποτελεί το μοναδικό κλειστό χώρο στην περιοχή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αθλητικές δραστηριότητες αλλά και ως πολυχώρος για εκδηλώσεις.

Σχόλια