Ειδήσεις

Αναβολή της δίκης για την απάτη με τα πλαστά διπλώματα

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της πολύκροτης επίθεσης για τις πλαστογραφίες διπλωμάτων οδήγησης στο Ηράκλειο, που εμπλέκει 30 κατηγορούμενους.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται οι τριάντα αφορούν σε ψευδή βεβαίωση δημοσίων εγγράφων για έκδοση διπλωμάτων οδήγησης, δίχως να έχουν υποβληθεί σε σχετικές εξετάσεις ικανότητας οδηγού. Κάποιοι εκ των κατηγορούμενων έχουν παραπεμφθεί για ηθική αυτουργία και κάποιοι άλλοι για φυσική αυτουργία.

Αρχικά οι 30 κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ως εγκληματική οργάνωση, αλλά στη συνέχεια η κατηγορία αυτή κατέπεσε και η εισαγγελέας διέταξα προκαταρκτική εξέταση, εκ της οποίας προέκυψαν τα επιβαρυντικά στοιχεία που οδήγησαν στη δίκη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η "μηχανή" είχε στηθεί με πολύ απλό τρόπο: οι εμπλεκόμενοι (που είναι από υπάλληλοι του υπουργείου Συγκοινωνιών, εξεταστές, δάσκαλοι οδήγησης κ.λπ.) εξασφάλιζαν τη λήψη διπλώματος σε οδηγούς δίχως οι τελευταίοι να δώσουν εξετάσεις, αφού έδιναν άλλοι στη θέση τους και στη συνέχεια πλαστογραφούσαν τα σχετικά έγγραφα.

Η αναβολή της δίκης, που ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 2 Απριλίου του 2015, έγινε μετά από αίτημα δύο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, οι οποίοι λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων ήταν αδύνατο να παρευρεθούν.

Μαρία Μαυρομάτη

Σχόλια