Ειδήσεις

Μ. Κριτσωτάκης: "Στηρίζουμε τον αγώνα κατά του ΕΝΦΙΑ"

«Στη χώρα μας κάθε εργαζόμενος, κάθε λαϊκή οικογένεια είχε ένα όνειρο: να φτιάξει το δικό της σπιτικό, να στεγάσει όνειρα και παιδιά. Σήμερα η μνημονιακή συγκυβέρνηση με την ακραία και αντικοινωνική της πολιτική μετατρέπει αυτό το όνειρο σε Ε(Ν)ΦΙΑλτη», τονίζει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης.

Ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) είναι «άδικος και αντισυνταγματικός», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, «που στοχεύει στη δήμευση» της περιουσίας των φτωχών, λαϊκών στρωμάτων.

«Είναι ένα νέο χαράτσι που στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους άνεργους, τα μικρομεσαία στρώματα, τους αγρότες, οδηγώντας τους σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο την πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία», συνεχίζει.

«Ο ΕΝΦΙΑ δε διορθώνεται, ούτε βελτιώνεται. Μόνο καταργείται!

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη φορολόγηση της περιουσίας, πέραν της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, περιλαμβάνει καταγραφή σε περιουσιολόγιο και με σύγχρονες πραγματικές αξίες του συνόλου της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών προβλέπει υψηλό αφορολόγητο όριο, έντονη προοδευτικότητα της κλίμακας και φορολόγηση στο σύνολο της περιουσίας και όχι ανά ακίνητο.

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι τα φτωχότερα και μεσαία κλιμάκια θα απαλλαγούν εντελώς ή θα επιβαρυνθούν λίγο, ενώ τα ανώτερα κλιμάκια θα φορολογηθούν περισσότερο, δηλαδή θα ισχύσει η αρχή της φορολογικής δικαιοσύνης: "Ο καθένας σύμφωνα με τη φοροδοτική του ικανότητα"!

Στηρίζουμε και χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των φορέων της πόλης μας, που στόχο έχει να συσπειρώσει τους συμπολίτες μας ενάντια στη φοροεπιδρομή στο εισόδημα και την κατοικία που έχει εξαπολύσει η συγκυβέρνηση, με στόχο την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση και όσων την εμπνέονται, την υπηρετούν και την εφαρμόζουν.

Καλούμε όλες και όλους στη ενεργή συμμετοχή στον αγώνα για να μπει τέλος στη 6χρονη λεηλασία του λαού γιατί αυτήν την ώρα είναι αναγκαίο ένα μεγάλο κίνημα που θα συνδέει τον αγώνα κατά του ΕΝΦΙΑ με τον αγώνα ενάντια στη λεηλασία κατοικιών και μικρομεσαίων περιουσιών».

Σχόλια