default-image

Μεγάλες καταστροφές από την πλημμύρα και σε καταστήματα

Κρήτη
Μεγάλες καταστροφές από την πλημμύρα και σε καταστήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολονυχτία για τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσε η νεροποντή στην πόλη του Ηρακλείου.

Οι σφοδρές καταιγίδες - που σύμφωνα με την ΕΜΥ θα συνεχιστούν και σήμερα - "γονάτισαν" το Ηράκλειο και δημιούργησαν τεράστια προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε μέσα σε λίγη ώρα 70 κλήσεις για παροχή βοήθειας! Τα κλιμάκια επιλήφθηκαν σε 25 από αυτές και έγιναν 11 αντλήσεις υδάτων στο Ηράκλειο, μία στη Χερσόνησο και τρεις κοπές δέντρων.

Ιδιαίτερα δραματική είναι η εικόνα στην οδό Έβανς, όπου αρκετά καταστήματα πλημμύρισαν και γίνονται από το πρωί προσπάθειες για να αντληθούν τα νερά και να αποκατασταθούν οι ζημιές. Στο κατάστημα Zilly τα νερά κυριολεκτικά έφτασαν μέχρι τα ράφια με τα ρούχα, με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές, τις οποίες η ιδιοκτήτριά του εκτιμά στις 30 με 40 χιλιάδες ευρώ.

Σημαντικές ζημιές και στο καφέ One Way, όπου ο ιδιοκτήτης μιλά για ζημιές 6-7.000 ευρώ.

Επί ποδός παρέμεινε μέχρι το πρωί η Πυροσβεστική για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα. Στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής συμμετείχαν 7 κλιμάκια με 9 οχήματα και 20 πυροσβέστες.

Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά σπίτια, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι που έμοιαζαν με... χειμάρρους!

Μάλιστα έπεσαν και δύο δέντρα στην εθνική οδό, στον κόμβο που βρίσκεται στο ύψος της Παπαναστασίου και προκλήθηκε ένα μικροατύχημα και τεράστιες καθυστερήσεις στην κίνηση των οχημάτων.

Έλλη Κοκάλη-Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News