Ειδήσεις

Ικανοποιημένοι από την τουριστική κίνηση στην Ιεράπετρα

Ανάμεικτα είναι τα συναισθήματα για την πορεία της φετινής τουριστικής περιόδου στην Ιεράπετρα.

Τις επόμενες μέρες κλείνουν και τα τελευταία ξενοδοχεία της Ιεράπετρας, για την τουριστική περίοδο του 2014, αφήνοντας πολλούς επαγγελματίες ευχαριστημένους και λιγότερους δυσαρεστημένους, με αποτιμήσεις που διαφέρουν ανά κλάδο.

Οι περισσότεροι ξενοδόχοι της Ιεράπετρας έχουν λόγους να δηλώνουν την ικανοποίηση τους για την τουριστική κίνηση, τον αριθμό των επισκεπτών που φιλοξένησαν αλλά και τους τζίρους που έκαναν ξεπερνώντας εκείνους της περυσινής σαιζόν.

«Πήγαμε αρκετά καλά, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πολύ καλύτερα. Οι ανακατατάξεις που υπήρξαν και τα προβλήματα που είχαμε με τη Ρωσική αγορά ανέτρεψαν τις αρχικές πολύ πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις. Οι Γερμανοί την τελευταία στιγμή κάλυψαν κάποιες απώλειες και θα μπορούσαν να πάνε ακόμα καλύτερα αν είχαμε κρεβάτια να διαθέσουμε. Έχουν γίνει καινούργια ανοίγματα σε νέες αγορές. Θα επιστρέψουν του χρόνου δοκιμαστικά οι Σκανδιναβοί και πιστεύω πως θα αυξηθούν σημαντικά οι Γερμανοί, αν δεν έχουμε κάποιες άλλες δυσμενείς συγκυρίες», δήλωσε στο neakriti.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας και Ανατολικής Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης.

Τα καλά εστιατόρια και οι ποιοτικές ταβέρνες της Ιεράπετρας δούλεψαν καλύτερα από πέρυσι και η αποτίμηση τους δεν μπορεί παρά να έχει θετικό πρόσημο.

«Αν και στο ξεκίνημα της περιόδου φοβηθήκαμε ότι δεν θα έβγαιναν αληθινοί όσοι μιλούσαν για άνοδο στην τουριστική κίνηση της Ιεράπετρας, τελικά πήγαμε καλύτερα ειδικά μετά τις 25 Ιουλίου. Δουλέψαμε μέχρι σήμερα αρκετά καλά και πιστεύω ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα του χρόνου καθώς θα γυρίσουν σιγά-σιγά και οι Σκανδιναβοί που είναι τουρίστες οι οποίοι καταναλώνουν αρκετά χρήματα στην αγορά», μας είπε ο εστιάτορας κ. Δημήτρης Τρικοίλης.

Ευχαριστημένοι δηλώνουν και οι ιδιοκτήτες κοσμηματοπωλείων και τουριστικών καταστημάτων.

Νίκος Πετάσης

Σχόλια