default-image

Μ. Κεφαλογιάννης: "Η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα"

Κρήτη
Μ. Κεφαλογιάννης: "Η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αναγκαιότητα για πρότυπα τα οποία θα ενώνουν τους Έλληνες υπογραμμίζει σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανόλης Κεφαλογιάννης. Επισημαίνει παράλληλα ότι η Ελλάδα βγαίνει πλέον από την εποχή των μνημονίων και ότι η σημερινή Βουλή μπορεί να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κεφαλογιάννη:

«Η Ελλάδα χρειάζεται πρότυπα. Αυτό που προσέφεραν στο ελληνικό έθνος οι γονείς, πατεράδες, παππούδες με το έπος του '40 είναι το καλύτερο πρότυπο για τη νέα γενιά, για όλους αλλά και την Ελλάδα της κρίσης.

Η χώρα μας χρειάζεται εθνική συναίνεση και στρατηγική. Όταν είμαστε ενωμένοι μεγαλουργούμε. Αυτό πρέπει να κάνουμε και σήμερα. Ν' αφήσουμε τα μικρά που μας χωρίζουν, να βρούμε τα μεγάλα που μας ενώνουν, να περάσουμε την κρίση με το μικρότερο κόστος».

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε ότι η εποχή των μνημονίων φτάνει στο τέλος της και πρέπει να αρχίσει η εποχή της παραγωγής, της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

«Τα μνημόνια τελειώνουν όπως ξέρετε στις 14 Δεκεμβρίου 2014. Φεύγουμε και από το ΔΝΤ. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να ζει με δανεικά. Η Ελλάδα πρέπει να ζήσει με αυτά που παράγει και θα με αυτά που θα δημιουργήσει.

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ η χώρα μας χρειάζεται  εθνική στρατηγική, εθνική συνεννόηση. Και η κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι άλλη από την Ευρώπη, την κοινοβουλευτική δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία. Πρέπει να συνεννοηθούμε να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται, να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για την Ελλάδα, να κάνουμε γιγαντιαίες δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις. Να βοηθήσουμε το λαό μας που υποφέρει και τη νέα γενιά προχωρήσει με επιτυχία στη νέα εποχή».

Για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ο Ηρακλειώτης ευρωβουλευτής τόνισε: «Αυτή η Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας και πιστεύω ότι θα εκλέξει. Εκλογές θα γίνουν το 2016 και τότε ο ελληνικός λαός με ηρεμία θα επιλέξει σε ποια κατεύθυνση θα κινηθεί. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι εκείνη την εποχή που θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές σχολές το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θα οδηγήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, αλλά και στην κατάσταση που αξίζουν οι πολίτες και είναι μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News