default-image

Ξεκινούν οι "μίνι" φθινοπωρινές εκπτώσεις από το Σάββατο

Κρήτη
Ξεκινούν οι "μίνι" φθινοπωρινές εκπτώσεις από το Σάββατο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το ερχόμενο Σάββατο ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, με τους εμπόρους της Κρήτης να έχουν μάλλον... ταπεινές προσδοκίες, καθώς σύντομα ακολουθεί η εορταστική περίοδος και εκτιμάται ότι οι περισσότεροι καταναλωτές θα φυλάξουν τα ολίγα διαθέσιμά τους για τις ημέρες που προηγούνται των Χριστουγέννων.

Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενημερώνει τους καταναλωτές για την έναρξη της φθινοπωρινής ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014. Στην ανακοίνωση αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης. Σε οποιαδήποτε άλλη περίοδο προσφορών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνον η ευκρινής αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών ή των υπηρεσιών. Σύμφωνα με τη διατύπωση του ισχύοντος νόμου, η χρησιμοποίηση ποσοστού επιτρέπεται για τις εκπτώσεις και απαγορεύεται τόσο για τις προσφορές όσο και για τις προωθητικές ενέργειες.

Σύμφωνα με το ν. 4177/2013 (άρθρο 21), σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ. Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Στην περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση του καταναλωτή, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News