Ειδήσεις

Συνεργασία Αρναουτάκη και Καρχιμάκη για θέματα του Λασιθίου

Μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στο νομό Λασιθίου έθεσε ο πρώην βουλευτής Λασιθίου και π. υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιχάλης Καρχιμακης στον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον οποία συναντήθηκαν πριν από λίγες μέρες.

Κατά τη συνάντησή τους, συζήτησαν για την καλύτερη δυνατή διαχείριση του νέου ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος και την αξιοποίησή του με κεντρική κατεύθυνση τη στοχευμένη ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της Κρήτης και του νομού Λασιθίου.

Επίσης ο κ. Καρχιμάκης έθεσε στον κ. Αρναουτάκη διάφορα ζητήματα που αφορούν το νομό Λασιθίου και συγκεκριμένα.

- Τη χρηματοδότηση της μελέτης για τη λιμνοδεξαμενή Τσικαλαριών στον Κουτσουρά, αλλά και τη στενή συνεργασία του με τον ΤΟΕΒ Κουτσουρά, στην προσπάθεια της χρηματοδότησης και ένταξης του έργου.

- Τη χρηματοδότηση μελέτης για την καλύτερη και αποδοτικότερη αξιοποίηση και λειτουργία του λιμανιού του Αγίου Νικολάου, μετά από συνεννόηση του κ. Καρχιμάκη και του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Κόκκινη.

- Τη χρηματοδότηση βελτίωσης και λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων των σταδίων Σητείας, Νεάπολης, Κρούστα κ.λπ.

- Τη βελτίωση της οδικής ασφαλείας στο νομό Λασιθίου με τη χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ με την εγκατάσταση στηθαίων σε τμήματα του οδικού άξονα εντός νομού Λασιθίου.

- Την παραπέρα συνεργασία τους για την ολοκλήρωση των μελετών και την κατασκευή των εγγειοβελτιωτικών έργων του Λασιθίου, που με τη συνεργασία τους είχαν εντάξει το 2010 σε χρηματοδοτικά προγράμματα του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης.
Και συγκεκριμένα:
1) Λιμνοδεξαμενή Χοχλακιών Σητείας.
2) Φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας.
3) Φράγμα Αγίου Ιωάννη Ιεράπετρας.
4) Φράγμα Λίθινων κ.λπ.

Ο κ. Αρναουτάκης διαβεβαίωσε τον κ. Καρχιμάκη ότι για τη λιμνοδεξαμενή στα Τσικαλαριά Κουτσουρά θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εντάξει τη μελέτη στο επόμενο ΕΣΠΑ, καθώς και για τη μελέτη βελτίωσης των υποδομών στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου. Ακόμη δεσμεύτηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τις αθλητικές υποδομές του νομού .

Τέλος συμφώνησαν για μια σε τακτά χρονικά διαστήματα επικοινωνία για την παρακολούθηση των εκκρεμοτήτων και των αναγκών στο νομό Λασιθίου σε κοινή συνεργασία με τους φορείς του νομού Λασιθίου και τη διεκδίκηση πόρων από τα κεντρικά τομεακά προγράμματα των συναρμόδιων υπουργείων.

Σχόλια