default-image

Κάγκελα και ζώνες αποκλεισμού για την παρέλαση στα Χανιά

Χανιά
Κάγκελα και ζώνες αποκλεισμού για την παρέλαση στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την εικόνα του αποκλεισμού του χώρου των επισήμων με κιγκλιδώματα και με την απαγόρευση της πρόσβασης των πολιτών σε μια ακτίνα 100 μέτρων από το χώρο της εξέδρας που είχε στηθεί στην οδό Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά η καθιερωμένη παρέλαση για την επέτειο του "ΟΧΙ".

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης Σεραφείμ Τσόκας, που αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού του "ΟΧΙ".

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 άνοιξε την πόρτα σε μια πορεία που έκανε ο ελληνισμός μέσα από τις δοκιμασίες του πολέμου, δοκιμασίες κατοχής, της παλλαϊκής αντίστασης και όμως όλο αυτό στο τέλος του μας βρήκε διαιρεμένους. Εύχομαι λοιπόν όλοι να παίρνουμε τα μαθήματα ότι οι δοκιμασίες ενός έθνους είναι η καλύτερη αφορμή για να είμαστε ενωμένοι», ανέφερε.

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε στο εξής να μη γίνονται σιδηρόφρακτες παρελάσεις.

«Είμαι κάθετα αντίθετος σε αυτό και για την παρέλαση στις 25 Μαρτίου θα ζητήσω να μην υπάρχουν κάγκελα», είπε.

Τη Βουλή των Ελλήνων στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος του Σώματος Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που δήλωσε: «Με τα διδάγματα του 1940 θα πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι. Να ξεχνάμε το "εγώ" και να προσχωρούμε συνεχώς στο "εμείς" για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιβουλές».

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης δήλωσε: «Οι Έλληνες του 1940, η γενιά του πολέμου κατάφερε να νικήσει υπέρτερες δυνάμεις κόντρα σε όλες τις προβλέψεις της λογικής και έδωσε το μήνυμα που χρειαζόταν η πατρίδα μας για να σταθεί όρθια. Κάθε εποχή έχει τις δυσκολίες της και εμείς οφείλουμε να αντλούμε διδάγματα από την ιστορία. Στις σημερινές δυσκολίες της πατρίδας μας ας αντλήσουμε το μήνυμα της αισιοδοξίας από την ιστορία μας, το μήνυμα ότι όταν οι Έλληνες έχουν ομοψυχία, φρόνημα και πίστη στην ιστορία μπορούν να τα καταφέρουν απέναντι και κόντρα στις προβλέψεις».   

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News