Ειδήσεις

Σιδερόφραχτος ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Με τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρόεδρου της Δημοκρατίας, κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Επί ποδός θα βρίσκονται 2.000 αστυνομικοί. 

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη θα παρελάσουν και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι του Στρατού για τη φύλαξη των στρατοπέδων. 

Στην Αθήνα οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη μαθητική παρέλαση στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, την οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν προσκλήσεις ή διαπιστεύσεις από το Δήμο.

Σε καγκελόφραχτο κλοιό οι παρελάσεις και στην Κρήτη

Ήδη από χθες η πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο "τυλίχτηκε" από κάγκελα προκειμένου να γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις χωρίς... απρόοπτα.

Παράλληλα επί ποδός βρίσκεται μεγάλη αστυνομική δύναμη σε όλο το νησί.

Το πρόγραμμα του εορτασμού στο Ηράκλειο

Ώρα 8:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού-Βλαχάκη, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ώρα 11:30: Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, περιφερειάρχη Κρήτης, γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, δήμαρχο Ηρακλείου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου, Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπηρικές οργανώσεις, εφεδροπολεμικές οργανώσεις, αντιστασιακές οργανώσεις που εδρεύουν στο νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00: Παρέλαση, κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου "Εύξεινος Λέσχη", του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία", του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης "Αγ. Πολύκαρπος", του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου "Η Σμύρνη", του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης "Ορφέας", της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Ο Αετογιάννης", του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδωνας", των δημοσίων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των δημοσίων και ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Ώρα 17:30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.   

Σχόλια