default-image

Γερμανία: Επεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς χούλιγκανς και αστυνομία

Κόσμος
Γερμανία: Επεισόδια ανάμεσα σε ακροδεξιούς χούλιγκανς και αστυνομία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κολωνία, όταν ορισμένοι από τους περίπου 4.000 πολίτες που συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο κέντρο της πόλης για μια διαδήλωση νέου τύπου, εναντίον του ισλαμικού εξτρεμισμού, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές αρχές. Κάποιοι μάλιστα αναποδογύρισαν περιπολικά και πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τα επεισόδια γρήγορα πήραν μεγάλη έκταση.

Η αστυνομία, που μέτρησε δεκάδες τραυματίες, προχώρησε σε 17 συλλήψεις. Ο τοπικός υπουργός Εσωτερικών Ραλφ Τζάγκερ σχολίασε: «Θέλουν να πιουν, να συγκρουστούν και τίποτα άλλο. Κάνουν κατάχρηση του θεμελιώδους δικαιώματος να διαδηλώνουν. Αυτή η κατάχρηση ενός θεμελιώδους δικαιώματος πρέπει να εμποδιστεί στο μέλλον. Ελπίζουμε να συμβεί αυτό και με την βοήθεια της δικαιοσύνης με βάση όσα χθες διδαχθήκαμε».

Ο γερμανικός Τύπος επιρρίπτει ευθύνες στην Αστυνομία για την έκταση των επεισοδίων. Την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, προγραμματίστηκαν δύο συγκεντρώσεις. Στην μία μετείχαν σαλαφιστές και ακροαριστερές οργανώσεις, στην άλλη, που αποδείχθηκε πολύ μεγαλύτερη, χούλιγκανς ποδοσφαιρικών ομάδων και μέλη ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News