Ειδήσεις

Ηράκλειο: 26 δάσκαλοι για 150 μαθητές παράλληλης διδασκαλίας

Η παράλληλη διδασκαλία μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά μαθησιακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα υγείας "νοσεί" και στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με όσα είπε στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Κρήτης Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης για 150 περίπου μαθητές που φοιτούν σε σχολεία του Ηρακλείου έχουν τοποθετηθεί μόλις 26 δάσκαλοι.   

Το πρόβλημα είναι πλέον ουσιαστικό για την συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών που πρέπει να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολικά συγκροτήματα του Ηρακλείου παράλληλα με το σύνολο της διδασκαλίας για το σύνολο των μαθητών. Η αγωνία των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων είναι μεγάλη με τους τελευταίους να ζητούν επιτακτικά την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος από την ηγεσία του υπουργείου παιδείας.

«Δε θέλουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίζονται σαν μαθητές β κατηγορίας», τονίζουν χαρακτηριστικά οι γονείς μαθητών που ακολουθούν τα προγράμματα παράλληλης διδασκαλίας.

Την ίδια ώρα πέρα από τα κενά σε σχολεία της Κρήτης σημαντικά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και η ειδική εκπαίδευση, όπως τόνισε χαρακτηριστικά στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" το αιρετό μέλος του ΠΥΣΠΕ Κρήτης κ. Θεόφιλος Λαμπρογιαννάκης.

Όσον αφορά την παράλληλη διδασκαλία η εικόνα δεν διαφοροποιείται πολύ στην υπόλοιπη Κρήτη.

Παράλληλα το αιρετό μέλος ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου Θ. Λαμπρογιαννάκης, υπογράμμισε ότι «ενώ οι δάσκαλοι για την παράλληλη στήριξη θα έπρεπε να είναι στα σχολεία εδώ και δύο μήνες, τελικά το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις αρχές Νοέμβρη με τους μαθητές αυτούς να έχουν χάσει ουσιαστικά δύο μήνες μάθημα».

Ο κ. Λαμπρογιαννάκης κατηγόρησε τον υπουργό Παιδείας για κοροϊδία και έλλειψη σεβασμού σε αυτή την κατηγορία των μαθητών.

Η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

148 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

26 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Του Μάνου Δασκαλάκη

Σχόλια