Ειδήσεις

Τι αποκαλύπτει για σένα ο τρόπος που γράφεις

Μελέτη καταδεικνύει πάνω από 5.000 διαφορετικά προφίλ που σχετίζονται με τον τρόπο γραφής.

Σύμφωνα με τη National Pen Company , ο τρόπος γραφής ενός ατόμου αποκαλύπτει όχι μόνο πτυχές του χαρακτήρα του ακόμα και πιθανά προβλήματα υγείας!

Όσοι λοιπόν γράφουν με μικρά σε μέγεθος γράμματα τείνουν να είναι ντροπαλοί, φιλομαθείς και σχολαστικοί, ενώ όσοι γράφουν με μεγάλα γράμματα είναι εξωστρεφείς και τους αρέσει να τραβούν πάνω τους την προσοχή.

Όταν κάποιος πιέζει πολύ το μολύβι του καθώς γράφει τότε παίρνει τα πράγματα πολύ σοβαρά, ενώ εκείνος που γράφει πιο αχνά είναι ευαίσθητος.

Μάλιστα η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν η πίεση γραφής αλλάζει μέσα στο ίδιο κείμενο, αυτό μπορεί να σημαίνει πρόβλημα υπέρτασης!

Τα γράμματα που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους δείχνουν άνθρωπο που του αρέσει η ελευθερία και απεχθάνεται τον περιορισμό ενώ όσοι γράφουν γράμματα με μικρά κενά δεν αντέχουν τη μοναξιά.

Όσοι γράφουν γρήγορα είναι μάλλον ανυπόμονοι ενώ αυτοί που γράφουν αργά είναι οργανωτικοί και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Οι καμπύλες στα γράμματα παραπέμπουν σε άτομο με καλλιτεχνική φύση ενώ οι αιχμηροί χαρακτήρες δηλώνουν άτομο επιθετικό ή με υψηλή ευφυΐα.

Το όμικρον που μένει ανοικτό έχει γραφτεί από άτομο κοινωνικό ενώ το όμικρον που είναι κλειστό γράφτηκε από άνθρωπο που δύσκολα μοιράζεται τα συναισθήματά του.

Αν τα γράμματα έχουν κλίση προς τα δεξιά, τότε το άτομο είναι ανοικτό σε νέες εμπειρίες. Η κλίση προς τα αριστερά, δείχνει άνθρωπο που προτιμάει να μην εκδηλώνεται. Τα γράμματα χωρίς κλίση  ταιριάζουν σε τύπο λογικό και πρακτικό. Αν όμως η κλίση των γραμμάτων αλλάζει μέσα σε μία πρόταση ή μέσα στην ίδια παράγραφο ίσως αυτό να υποδηλώνει άτομο που δεν έχει συνεχή επαφή με την πραγματικότητα.

Οι δυσανάγνωστες υπογραφές δείχνουν άτομο εσωστρεφές που δύσκολα μπορεί κάποιος να το κατανοήσει. Οι ευανάγνωστες υπογραφές δείχνουν άνθρωπο με αυτοπεποίθηση.

Τέλος λέξεις ή φράσεις που διαφέρουν από το υπόλοιπο κείμενο υποδηλώνουν ότι πρόκειται για ψέμα.

Σχόλια