default-image

Αβραμόπουλος: Ενότητα στη χώρα και πνευματική αγρυπνία

Ελλάδα
Αβραμόπουλος: Ενότητα στη χώρα και πνευματική αγρυπνία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ανάγκη ενότητας για να αντιμετωπιστούν οι δύσκολες στιγμές που διανύει ο τόπος και πνευματικής αγρυπνίας και ετοιμότητας για «την αναζωογόνηση της πίστης στο ευρωπαϊκό όραμα, αγνοώντας τις επικίνδυνες σειρήνες του ευρωσκεπτικισμού, του λαϊκισμού και του εθνικισμού» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ημερήσια διαταγή του, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ο κ. Αβραμόπουλος, αφού εξήρε την αυτοθυσία των προγόνων και τη συμβολή της Ελλάδας στη θεμελίωση της νέας μεγάλης Ευρώπης υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα «εξακολουθεί να αποτελεί έναν αξιόπιστο και σταθερό σύμμαχο των φιλελεύθερων δυνάμεων ανά τον κόσμο, εξακολουθεί να προωθεί τη στενή συνεργασία με όλους τους γείτονες για μια πραγματική Ευρωπαϊκή γειτονιά ασφάλειας και δημιουργίας».

Ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο κ. Αβραμόπουλος, απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, διαβεβαιώνει: «Θα στέκομαι στο πλευρό σας, στη συλλογική προσπάθεια να κρατήσουμε το εθνικό μας αμυντικό σύστημα στο ύψος που οι ελπίδες και οι θυσίες των Ελλήνων αλλά και το εθνικό μας χρέος επιβάλλει».

Επαναλαμβάνει δε ότι «σαν έρθει η σύντομη τούτη ώρα που θα ξεπεραστούν οι δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων, έτσι ώστε όλα τα κενά που άφησε η δημοσιονομική συγκυρία να καλυφθούν».

«Η σημερινή επέτειος αποτελεί μια ευκαιρία για ν' αποκτήσουμε ξανά εμπιστοσύνη, δύναμη και προσδοκία, να σταθούμε με ετοιμότητα και πνευματική αγρύπνια, με την ψυχολογία του στρατιώτη πριν την αυριανή μάχη και να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει και δικαιούται» καταλήγει, στην ημερήσια διαταγή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News