Ειδήσεις

Οι εκδηλώσεις για το "Όχι" στο Ηράκλειο

Με ομιλίες, σημαιοστολισμούς και κατάθεση στεφάνων ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 27 Οκτωβρίου οι επετειακές εκδηλώσεις  για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ηράκλειο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Από 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι τη δύση της 28ης Οκτωβρίου 2014:

1. Γενικός σημαιοστολισμός.

2. Γενικός σημαιοστολισμός των πλοίων που ναυλοχούν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

3. Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2014.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Ομιλίες στις δημόσιες υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, ΤΕΙ, Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία, Τεχνικές Σχολές, Ορφανοτροφεία, Οργανισμούς, Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου κ.λπ.

Ώρα 12:00: Προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα Δασκαλογιάννη από τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου, την αντιδήμαρχο Παιδείας και Νέας Γενιάς Ηρακλείου, τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, τους διευθυντές της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης, τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, τους σπουδαστές του ΤΕΙ Κρήτης, τους μαθητές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης, τους προσκόπους και τους Οδηγούς.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Ώρα 7:30: Οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων θα σημάνουν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου θα παιανίσει το Εωθινό.

Ώρα 8:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ώρα 10:45: Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ. Κατερίνα Ζωγραφιστού-Βλαχάκη, καθηγήτρια Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Ώρα 11:30: Τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

1) Επιμνημόσυνη δέηση.

2) Κατάθεση στεφάνων από τους: εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας  Ηρακλείου, περιφερειάρχη Κρήτης, γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, δήμαρχο Ηρακλείου, ανώτερο διοικητή Φρουράς Ηρακλείου, αστυνομικό διευθυντή Ηρακλείου, διοικητή 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Κρήτης, διοικητή Περιφερειακής Δ/σης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, πρόεδρο ΤΕΙ Κρήτης, πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ν. Ηρακλείου-Ν. Λασιθίου, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας, Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ Κρήτης και Δωδεκανήσου, Σύνδεσμο Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, αναπηρικές οργανώσεις, εφεδροπολεμικές οργανώσεις, αντιστασιακές οργανώσεις που εδρεύουν στο νομό.

3) Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των νεκρών.

4) Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 12:00: Παρέλαση, κατά μήκος της λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά, των ακόλουθων τμημάτων: Της Φιλαρμονικής του Δήμου, των Αναπήρων Πολέμου-Παλαιών Πολεμιστών της Εθνικής Αντίστασης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού των Εθελοντών Σαμαρειτών, του Σωματείου Ποντίων Ηρακλείου "Εύξεινος Λέσχη", του Συλλόγου Αλατσατιανών Ηρακλείου, του Συλλόγου Ν. Αλικαρνασσού "Η Αρτεμισία", του Συλλόγου Μικρασιατών Κρήτης "Αγ. Πολύκαρπος", του Συλλόγου Σμυρναίων Ηρακλείου "Η Σμύρνη", του Συλλόγου Μακεδόνων Κρήτης, του Συλλόγου Θρακιωτών Κρήτης "Ορφέας", της ΕΠΑΣ Βοηθών Νοσηλευτών Βενιζελείου Νοσοκομείου, του Ομίλου βρακοφόρων Νέας Γενιάς, του Ομίλου Παιδείας και Πολιτισμού "Ο Αετογιάννης", του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου, του Κέντρου Ειδικών Παιδιών "Άγιος Σπυρίδωνας", των δημοσίων και ιδιωτικών δημοτικών σχολείων, Ε.Ε.Ε.Κ., των δημοσίων και ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων, του ΕΠΑ.Λ. Ηρακλείου, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Στρατιωτικών Τμημάτων κατά την καθιερωμένη τάξη.

Ώρα 17:30: Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.   

Σχόλια