default-image

Διπλό χτύπημα για τους πολύτεκνους

Κρήτη
Διπλό χτύπημα για τους πολύτεκνους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χωρίς τρόφιμα και φρούτα κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες πολύτεκνες οικογένειες στην Κρήτη, οι οποίες κάνουν λόγο για διπλό χτύπημα, καθώς από τη μια πλευρά, το πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να βρίσκεται στον αέρα, ενώ από την άλλη, αποκλείονται από τη δωρεάν διανομή φρούτων, σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας μας λόγω του υψηλού κοστολογίου μεταφοράς τους από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως υποστηρίζουν, με βάση τα τελευταία δεδομένα, δεν πρόκειται να λάβουν τα βασικά αγαθά μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως γινόταν τις προηγούμενες χρονιές, με τους ίδιους να προβλέπουν Μαύρα Χριστούγεννα.

Για το επίμαχο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα-ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση, το υπουργείο Εργασίας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαβουλεύσεις.

Την ίδια στιγμή, πολύτεκνοι από την Κρήτη και άλλων νησιωτικών περιοχών κινδυνεύουν να μην λάβουν φρούτα που διανέμονται δωρεάν από παραγωγούς της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι λαμβάνουν 0,17 λεπτά το κιλό, από το κράτος, χωρίς όμως να υπάρχει η πρόβλεψη για το κόστος μεταφοράς τους. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, θολό εξακολουθεί να παραμένει το τοπίο γύρω από τη συνέχιση ή όχι της κοινωνικής δομή του λαχανόκηπου, πρόγραμμα το οποίο λήγει στις αρχές του έτους.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News