default-image

Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον Μαγκανά

Κρήτη
Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον Μαγκανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΟΑΝΑΚ Θέμη Μαγκανά και των καταγγελιών του έχουν κατατεθεί και πρόκειται να εκδικαστούν σύντομα. Αυτό απαντά, μεταξύ άλλων, στις νέες καταγγελίες Μαγκανά για το περιβόητο έργο αποχέτευσης στην Αγία Βαρβάρα, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε.

Η επιστολή, που υπογράφεται από τον πρόεδρο του ΟΑΚ Γρηγόρη Ροκαδάκη και το διευθύνοντα σύμβουλο Λευτέρη Κοπάση, αναφέρει τα εξής: «Σχετικά με τα αναφερόμενα σε επιστολή του κ. Θέμη Μαγκανά, εργαζόμενου στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης Α.Ε., πρώην γενικό διευθυντή του ΟΑΝΑΚ, σας ενημερώνουμε ότι:

Α. Σχετικά με τις ενέργειες του Οργανισμού για τις συκοφαντικές καταγγελίες του, που μέχρι σήμερα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει κατατεθεί αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα εκδικαστεί σε σύντομο χρόνο.

Β. Σχετικά με το επίμαχο έργο "Δίκτυα αποχέτευσης Αγ. Βαρβάρας", του οποίου, τονίζουμε, προϊστάμενος Διευθύνουσας Υπηρεσίας και υπεύθυνος ήταν ο ίδιος ο καταγγέλλων, που σήμερα επικαλείται άγνοια και μετακυλίει τις ευθύνες του σε άλλους, έχουν οριστεί ελεγκτές από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη συλλογή στοιχείων.

Γ. Σχετικά με το θέμα του γραφείου τού ως άνω υπαλλήλου επισυνάπτουμε την υπ' αριθμ. 6106/23-10-2014 επιστολή, από την οποία τα συμπεράσματα είναι εύκολο να εξαχθούν. Τονίζουμε ότι ο υπάλληλος είχε και έχει μέχρι και σήμερα δικά του κλειδιά και αν είχε προσέλθει στην υπηρεσία του για να εργαστεί, ως όφειλε, θα παραλάμβανε τα προσωπικά του αντικείμενα και θα εγκαθίστατο στο νέο κατάλληλο γραφείο που του παραχωρήσαμε, και ούτε ο ίδιος θα ενημερωνόταν από τρίτους για το τι γίνεται με το γραφείο του, ούτε εμείς θα αναγκαζόμασταν να επικοινωνούμε μαζί του με επιστολές.

Δ. Σχετικά με την εν γένει συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και συνάδελφοί του σε πρόσφατη γενική συνέλευση έχουν εκδώσει ψήφισμα εναντίον του, τόσο για τις ψευδείς καταγγελίες του όσο και για την απεχθή συμπεριφορά του εναντίον συναδέλφου, που σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας του επιστολής (επισυνάπτεται το ψήφισμα Γ.Σ. Εργαζομένων ΟΑΚ Α.Ε.).

Ε. Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού έχει καλέσει τον κ. Θέμη Μαγκανά σε παροχή εξηγήσεων για πλήθος πειθαρχικών αδικημάτων, όπως αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία του, αδικαιολόγητη παρακράτηση του Τεχνικού Αρχείου, αδικαιολόγητη χρήση του διακριτικού σήματος του Οργανισμού και άλλα, στις οποίες ουδέποτε και με οποιονδήποτε τρόπο ανταποκρίθηκε, ενώ είναι σε εξέλιξη η πειθαρχική διαδικασία».

Ορκωτός λογιστής για τις οφειλές

Η επιστολή-καταγγελία του ΟΑΚ καταλήγει ως εξής: «Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού έχει από 04-04-2014 ανατεθεί σε ορκωτό λογιστή η διερεύνηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών ιδιαίτερα μεγάλου ύψους, του πρώην ΟΑΝΑΚ.

Η λειτουργία του Οργανισμού για να φέρει σε πέρας τους εξαιρετικά φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί, δε θα ανακοπεί από τέτοιου είδους πρωτοφανείς συμπεριφορές, γιατί έχει, μέσα από διαδικασία εντιμότητας, διαφάνειας και προσήλωσης στην αποστολή μας, θωρακιστεί από τη συνοχή των εργαζομένων, του Συμβουλίου των Διευθυντών και τις ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όλα αυτά αναγνωρίζονται από την τοπική κοινωνία, που μπορεί να διακρίνει έργα και ημέρες του παρελθόντος σε σχέση με τη συγκροτημένη και έντιμη διαχείριση του σήμερα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News