Ειδήσεις

Κλήσεις για όσους σταθμεύουν στα δημοτικά πάρκινγκ

Βροχή θα πέφτουν οι κλήσεις της Τροχαίας Ηρακλείου στα πρώην πάρκινγκ του Δήμου, κοντά στα ιστορικά τείχη, όπως για παράδειγμα στη Βίγλα, μετά από παρέμβαση της Αρχαιολογίας. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν σημάνσεις απαγόρευσης στάθμευσης και όποιος παρκάρει θα πληρώνει και το ανάλογο πρόστιμο, που στην οικονομικά δύσκολη εποχή που ζούμε παραείναι τσουχτερό!

Η κατάσταση αυτή θεωρούνταν επιβεβλημένη, καθώς, παρά την απόφαση τον τελευταίο χρόνο από το υπουργείο Πολιτισμού κατά της χρήσης γης, επειδή είναι κοντά σε μνημείο, εκατοντάδες πολίτες εξακολουθούν να παρκάρουν καθημερινά τα οχήματά τους στα εν λόγω σημεία. Στο μεταξύ, από τότε που αναγκάστηκε ο Δήμος Ηρακλείου να παραχωρήσει αυτά τα πάρκινγκ, τα τελευταία έχουν αφεθεί ακόμη πιο πολύ στη μοίρα τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αξίζει να τονιστεί πως μόνο μπροστά από το άλλοτε "γκισέ" του Δήμου Ηρακλείου, στην περιοχή της Βίγλας και σε απόσταση αναπνοής από τα τείχη, το σημείο έχει μετατραπεί κυριολεκτικά σε... ποταμό. Συνεχώς επιχειρούν οδηγοί να παρκάρουν με ενδεχόμενο να χαλάσουν τα οχήματά τους, αφού ο χωμάτινος... δρόμος έχει γεμίσει με τεράστιες λακκούβες. Οι πιο ασφαλείς και... τυχεροί είναι οι οδηγοί με τα 4x4, που μπορούν να μπαινοβγαίνουν άνετα, όπως διαπίστωσε χθες και ο φωτογραφικός φακός της "Νέα Κρήτη". Ορισμένοι από τους οδηγούς με τους οποίους μιλήσαμε χαρακτήρισαν την κατάσταση στο πρώην πάρκινγκ στη Βίγλα «κατάντια», ενώ, όπως είπαν, όταν πλήρωναν για να παρκάρουν η κατάσταση ήταν καλύτερη.

«Παλιά πληρώναμε και κάτι γινόταν. Τώρα ευτυχώς που έχουμε 4x4 και περνούμε και μπορούμε να παρκάρουμε», είπε ο κ. Βασίλης Τσιμπινός.

Οι σκόνες είναι ένα σοβαρό πρόβλημα για τη γειτονιά, ενώ όταν βρέχει η λάσπη δεν υποφέρεται, όπως και τα σκουπίδια, που αν και συχνότατα επιχειρεί να καθαρίσει προσωπικό του Δήμου μπροστά από το πρώην πάρκινγκ, αυτά ολοένα και αυξάνονται.

«Θα πρέπει ο καινούργιος δήμαρχος να κάνει κάτι για να σέβεται ο πολίτης και να κρατά την πόλη καθαρή. Αν χρειάζεται να μπαίνει και πρόστιμο, μήπως και αποκτήσουμε έτσι, τελικά, συνείδηση και παιδεία, όσοι δεν έχουμε», τόνισε μια μητέρα που προσπαθούσε να διανύσει με το μωρό της σε καρότσι το πρώην παρκινγκ στη Βίγλα για να φτάσει στο αυτοκίνητό της.

«Ο χώρος χρειάζεται να συμμαζευτεί για να είμαστε και ασφαλείς», ανέφερε ο κ. Μενέλαος Βισκαδούρος, όπως και ο κ. Στέλιος Σταματάκης, προσθέτοντας πως, έτσι όπως έχει καταντήσει, ο χώρος αποτελεί κίνδυνο για τους οδηγούς, που εναγωνίως προσπαθούν να παρκάρουν κοντά στο κέντρο της πόλης.

«Είναι κατάντια στο κέντρο του Ηρακλείου να βρίσκεται τέτοιος χώρος. Λες και είναι χωράφι. Ακόμη και τα ζώα θα σπάγανε τα πόδια τους», τόνισε ο κ. Νίκος Μιχαλόπουλος.

«Απαγορεύεται η στάθμευση» - Τις επόμενες ημέρες η σήμανση

Όπως τόνισε, μιλώντας στη "Νέα Κρήτη", η προϊσταμένη της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Βάσω Σηθιακάκη, μόλις χθες, σε συνάντηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Αναστασάκη, τέθηκε το ζήτημα και «συμφωνήθηκε άμεσα η τοποθέτηση απαγορευτικής σήμανσης. Ίσως και την επόμενη εβδομάδα να τοποθετήσει ο Δήμος τις πινακίδες». Όσον αφορά και στις διαμορφώσεις που πρέπει να γίνουν ώστε ο χώρος, για παράδειγμα, στη Βίγλα να είναι προσβάσιμος πλέον μόνο σε πεζούς, οχήματα ανάγκης και ποδηλάτες, η κ. Σηθιακάκη τόνισε πως «είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε και αυτό το ζήτημα. Είναι και ο Δήμος διατεθειμένος. Είμαστε σε καλό δρόμο και σε συνεννόηση με το Δήμο Ηρακλείου θα διευθετηθεί και αυτό το ζήτημα μέσα από μελέτη, από κοινού». Ουσιαστικά πάντως οι απαγορευτικές πινακίδες θα παραμείνουν μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες διαμορφώσεις, όπου θα κλείσει πλέον ο χώρος για τους οδηγούς αυτοκινήτων.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια