default-image

Κύκλωμα εκβιαστών λυμαίνεται το δρόμο έξω από το ΠΑΓΝΗ

Κρήτη
Κύκλωμα εκβιαστών λυμαίνεται το δρόμο έξω από το ΠΑΓΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φόβο και τρόμο για τους οδηγούς αποτελεί κύκλωμα εκβιαστών με πεδίο δράσης το ΠΑΓΝΗ. Τα μέλη της σπείρας αφαιρούν οχήματα και ζητούν λύτρα για να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες. Σε λιόφυτο στη Μεσαρά βρέθηκε πρόσφατα μετά από την παροχή των ανταλλαγμάτων που είχαν ζητηθεί, ένα από τα κλεμμένα φορτηγάκια, όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης.  

Οι διαρρήξεις και οι κλοπές ξεπερνούν πλέον τα όρια της φαντασίας, ενώ οι δράστες αρπάζουν πλέον και ολόκληρα αυτοκίνητα. Σε αυτούς τους τρεις άξονες κινείται η εξωφρενική δράση επιτήδειων που λυμαίνονται το χώρο έξω από το ΠΑΓΝΗ. Ο περίβολος του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Κρήτης αποτελεί το ιδιότυπο σούπερ μάρκετ μιας σπείρας που αποσπά από ανταλλακτικά και ζάντες μέχρι ΙΧ.

Αδυναμία τους τα 4Χ4 τα οποία κλέβουν με σκοπό είτε να χρησιμοποιηθούν σε έκνομες ενέργειες, είτε για την εκβίαση των ιδιοκτητών τους, με στόχο τα λύτρα.

Ταρίφα από 2.500 ως και 5.000 ευρώ φαίνεται να έχει η σπείρα που εξαφανίζει αγροτικά και επαγγελματικά αυτοκίνητα που έχουν μεγαλύτερη αξία και είναι άκρως απαραίτητα για τους ιδιοκτήτες τους, πολλοί από τους οποίους υποκύπτουν στον εκβιασμό

Ένα ανάλογο περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές; Οκτωβρίου ανέφερε στο neakriti.gr πολίτης που έδωσε ανταλλάγματα σε άτομα. Οι οποίοι βρήκαν τα προσωπικά του στοιχεία και του υπέδειξαν τηλεφωνικά αγροτικό δρόμο σε χωριό της Μεσαράς, όπου βρήκε και παρέλαβε το αυτοκίνητο του.

Ένα ακόμη φορτηγάκι βρέθηκε στο στόχαστρο της σπείρας το σαββατοκύριακο. Επισκέπτης του ΠΑΓΝΗ στάθμευσε το επαγγελματικό του όχημα λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του ΠΑΓΝΗ για να δει έναν ασθενή. Μισή ώρα αργότερα, σοκαρισμένος αντιλήφθηκε την κλοπή. Όλα αυτά τα κρούσματα, λαμβάνουν χώρα στο δρόμο έξω από το ΠΑΓΝΗ, όπου πολλοί αφήνουν τα αυτοκίνητά τους.

Ωστόσο και τα κρούσματα κλοπών στον εσωτερικό περίβολο του νοσοκομείου έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ έχει ήδη σε εξέλιξη διαγωνισμό για την προμήθεια καμερών και επιπλέον φωτισμού, ενώ την εποπτεία θα αναλάβουν 28 υπάλληλοι σεκιούριτι.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News