Ειδήσεις

Πληρώνουν αλλά... εμφανίζονται να χρωστούν!

Η Πολιτεία τα τελευταία χρόνια επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου "κυνηγητό" των φορολογούμενων, προκειμένου αυτοί να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο ακόμη και όταν οι φορολογούμενοι ανταποκρίνονται εγκαίρως, δεν... ξεχρεώνουν! Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στα ηλεκτρονικά... κατάστιχα του υπουργείου Οικονομικών.

Χρεωμένοι στην εφορία ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουν καταφέρει με πόνο ψυχής να καταβάλουν κανονικά τις δόσεις τους εμφανίζονται χιλιάδες φορολογούμενοι στο Ηράκλειο, λόγω της αδυναμίας του συστήματος με την πληρωμή στις τράπεζες να ενσωματώσει τις πληρωμές αυτές. Με τον ένα ή άλλο τρόπο περισσότεροι από 25 χιλιάδες φορολογούμενοι στο Ηράκλειο έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής ότι έχουν πέσει θύματα του συστήματος.

Αντί η κατάσταση να βελτιωθεί χειροτερεύει μέσα στις εφορίες, τόνισαν οι εργαζόμενοι, συμπληρώνοντας ότι με τη συνένωση των εφοριών και οι "ουρές" για τους πολίτες αυξήθηκαν αλλά και η ταλαιπωρία για τους ίδιους έλαβε διαστάσεις ογκόλιθου, αφού δε λείπουν οι περιπτώσεις που εφοριακοί από τη Σητεία εργάζονται πλέον στον Άγιο Νικόλαο… αλλά και από τη Μεσαρά στο Ηράκλειο. Την ώρα που όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι οι εφορίες λειτουργούν, σε κάποιες περιπτώσεις, ακόμη και δίχως χαρτί για να εκτυπώνουν τα διπλότυπα.

Στην εκλογοαπολογιστική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στις εφορίες της Ανατολικής Κρήτης τόνισαν ότι οι εντάσεις και οι δυσκολίες είναι καθημερινό φαινόμενο, μετατρέποντας τη λειτουργία τους σε παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε αδύναμους φορολογούμενους που αδυνατώντας να πληρώσουν… μάλλον ξεσπάνε την οργή τους στους εφοριακούς.

Της Ράνιας Μωραΐτη

Σχόλια