Ειδήσεις

Κοινωνική διαβούλευση για το πολεοδομικό σχέδιο της Τυλίσου

Τη δεύτερη φάση του Σχεδίου Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου παρουσίασε ο κ. Γιώργος Αλεξάκης, ως επικεφαλής της πολυμελούς ομάδας των μελετητών του σχεδίου.

Στην παρουσίαση έδωσαν το "παρών" δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι του οικισμού, καθώς και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Μαλεβιζίου, ενώ θα ακολουθήσει ευρεία κοινωνική διαβούλευση με τοπικούς φορείς της περιοχής. Στη φάση αυτή παρουσιάστηκαν οι προτάσεις χωροταξίας για ολόκληρο τον πρώην καποδιστριακό δήμο Τυλίσου, προτάσεις που προβλέπουν κάθε τι που μπορεί να απασχολήσει στο μέλλον τη δημοτική Αρχή, με βάση τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής.

«Μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις της δημοτικής μας Αρχής, αυτή της χωροταξικής οργάνωσης του πρώην δήμου Τυλίσου, έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίησή της», τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης.

«Η ομάδα των μελετητών», συνέχισε, «λαμβάνοντας υπόψη όλα τα απαραίτητα στοιχεία - χωροταξικής θεώρησης, δημογραφικά, πρωτογενούς τομέα, γεωλογικά, αρχιτεκτονικά, κ.ά. - μας παρουσίασε τις προτάσεις της, οι οποίες και θα τεθούν σε ευρεία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία. Το συγκεκριμένο σχέδιο έρχεται να καλύψει μια από τις σημαντικότερες ανάγκες του Μαλεβιζίου, αφού με βάση αυτό η περιοχή αποκτά συγκεκριμένη ταυτότητα, καθορίζεται το τι και το πού θα γίνει, οι χρήσεις γης, κ.λπ. και προδιαγράφονται οι προϋποθέσεις που θα συμβάλουν καθοριστικά στην υλοποίηση κάθε μελλοντικής πρότασης».

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου ευχαρίστησε τους μελετητές καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για το «άριστο αποτέλεσμα», όπως είπε, «που και σε αυτό το έργο κατάφεραν».

Ακολούθησε διάλογος με τους μελετητές, ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την παρουσίαση, προτάσεις και διευκρινίσεις για επί μέρους θέματα της μελέτης.

Σχόλια